Στη σχέση του Φερνάντο Σάντος με τους παίκτες της Εθνικής Ελλάδας και τις αιχμές που άφησε για ορισμένους αναφέρθηκε ο Στέλιος Αποσπόρης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Επίσης, ο πρώην άσος του Πανιωνίου και του ΟΦΗ αναφέρθηκε στην πορεία της «γαλανόλευκης» στο Μουντιάλ και για τη διοργάνωση που είναι η πλέον αμφίρροπη των τελευταίων δεκαετιών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρώην προπονητής της Εθνικής Νέων στην εκπομπή «Άσο ημίχρονο διπλό τελικό» με τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Μιχάλη Τσόχο

Για το πώς βλέπει τη μέχρι τώρα πορεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου:

«Είναι πολύ σημαντικός ο αριθμός των τερμάτων που έχουν επιτευχθεί. Βέβαια δεν είναι ένα απλό θέμα. Οι αποστάσεις των ομάδων έχουν πλέον μικρύνει και η κάθε μία πλέον μπορεί να σκοράρει. Όλα τα παιχνίδια που έχουμε δει έως τώρα είναι φανταστικά. Παρακολουθούμε ένα πολύ ωραίο τουρνουά. Όλοι οι αγώνες κρίνονται στο γκολ. Αυτό βέβαια έχει εξήγηση. Οι εθνικές ομάδες της Αγγλίας, της Ιταλίας της Ισπανίας και της Ιταλίας έφυγαν νωρίς και αυτό έγινε γιατί οι διεθνείς κουράστηκαν πολύ με τους συλλόγους κατά τη διάρκεια της σεζόν».

Για τα χθεσινά ματς:

«Ήταν παιχνίδια επί ίσοις όροις. Όλα κρίθηκαν από το ότι η Γαλλία και η Γερμανία ξέρουν πώς να διαχειριστούν ένα δύσκολο ματς. Νιγηρία και Αλγερία ήταν πολύ ανταγωνιστικές όμως προς το τέλος του ματς έμειναν από δυνάμεις».

Για τα «βέλη» του Σάντος προς τους παίκτες:

«Δεν συνέβη κάτι το ιδιαίτερο με τους παίκτες κατά τη γνώμη μου. Ο Σάντος πέρασε ένα δύσκολο διάστημα με εντάσεις μεταξύ των παικτών και έπρεπε να το διαχειριστεί. Αυτός βέβαια ξέρει καλύτερα από εμάς. Τα παιδιά έδειξαν εκπληκτικό πάθος. Είναι θεμιτό κάποιος να θέλει να πετύχει το νικητήριο γκολ. Αυτό είναι όμως δουλεία του Σάντος να το διαχειριστεί και να μεταδώσει την ομαδικότητα στους παίκτες του».

Για την τακτική που ακολούθησε ο Πορτογάλος:

«Ίσως θα έπρεπε να παίξουμε περισσότερο με κάθετες πάσες για να ελευθερωθούν τα άκρα τα οποία είχαμε φορτώσει. Βέβαια, μετά τον αγώνα η κριτική είναι εύκολη. Δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η άδικη κριτική γιατί έτσι μειώνουμε την επιτυχία. Θα μπορούσε να λέμε για ώρες τι θα έπρεπε να κάνει ο προπονητής. Με μια πιο συνετή διαχείριση ίσως να τα είχαμε πάει καλύτερα. Κατά την άποψη μου δεν θα έπρεπε να είχε βγάλει τον Μανιάτη που δίνει τρεξίματα στην ομάδα και να βάλει τον Κατσουράνη που είναι πιο στατικός».

Για το πώς βλέπει τα φαβορί:

«Λέμε πλέον πως σε όλα τα ματς μπορεί να συμβεί η έκπληξη. Η ανταγωνιστικότητα των μικρών ομάδων δίνει άγρια ομορφιά στο τουρνουά . Για την ώραη Βραζιλία δεν μου αρέσει. Είναι αρκετά προβλέψιμη.Στηρίζεται μόνο στους Νείμάρ και Χουλκ. Πάντως εύκολα η δύσκολα και αυτή και οι επονομαζόμενες μεγάλες ομάδες θα προχωρήσουν. Πάντως για τους «4» βλέπω την Αργεντινή, την Ολλανδία, την Γερμανία και την Βραζιλία».

Για το τι τον έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής:

« Πολύ καλή είναι η παρουσία των τερματοφυλάκων, εκτός του Ακινφέεφ της Ρωσίας. Πέρα από αυτό με έχει εντυπωσιάσει ο Χάμες Ροντρίγκες. Είναι εξαιρετικός και πολύ μικρός σε ηλικία. Επίσης φανταστικό Μουντιάλ κάνει ο Μέσι. Είναι ο φυσικός ηγέτης της Αργεντινής. Επειδή πλησιάζουν τα σημαντικά παιχνίδια θα ξεχωρίσουν οι μεγάλες προσωπικότητες, όπως αυτή του Αργεντινού».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube