Από… πρώτο χέρι έμαθαν για την «κακή» πλευρά των σπορ, οι μαθητές του 7ου δημοτικού της Αγίας Βαρβάρας, καθώς ο Λουίτζι Τσενάμο βρέθηκε κοντά τους, ανήμερα του Σχολικού Αθλητισμού Κατά της Βίας και του Ρατσισμού.

Συγκεκριμένα, ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά την σχετική πρόταση από τους δασκάλους του σχολείου και αφού γνώρισε μια πολύ θερμή υποδοχή απ’ όλα τα παιδιά στο αμφιθέατρο -που συνοδεύτηκε με τον ύμνο του συλλόγου του και προβολή βίντεο με τη νέα φανέλα και τις καλύτερες αποκρούσεις του- στη συνέχεια απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους.

Ανάμεσα σε αυτές ήταν: η αγαπημένη του απόκρουση (μια κόντρα στον Παναιτωλικό και μια όταν έπαιζε για τον Παναιγιάλειο ενάντια στον Απόλλωνα Καλαμαριάς), η αγαπημένη του ομάδα (η Νάπολι) και ο αγαπημένος του τερματοφύλακας (ο Μάνουελ Νόιερ).

Εκτός των άλλων, τόνισε πως ο Ατρόμητος είναι μια μεγάλη ομάδα και πως θέλει να κλείσει εκεί την καριέρα του. Επιπλέον πέρασε και το μήνυμά του στη νέα γενιά: «Δεν έχει σημασία άμα ένας είναι κοντός, ο άλλος ψηλός, κίτρινος, άσπρος ή μαύρος. Όλοι είμαστε άνθρωποι απλά έτυχε να γεννηθούμε σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη», είπε χαρακτηριστικά.

Προτού φύγει, ο Τσενάμο εφόσον υπέγραψε αρχικά δεκάδες αυτόγραφα, στην συνέχεια άφησε πέντε παιδιά να του εκτελέσουν πέναλτι, ολοκληρώνοντας έτσι με χαμόγελο της επίσκεψή του.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube