Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ «Πλανήτης Άλφα», το οποίο διοργανώνουν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 από τις 10:00 έως τις 23:30 οι Πρόσκοποι της Τοπικής Εφορείας Νέας Σμύρνης, το Άλσος της περιοχής θα μεταμορφωθεί σε «κέντρο επιχειρήσεων» του Πλανήτη Άλφα από όπου θα ξεκινούν όλες οι δραστηριότητες, οι οποίες θα ανταποκρίνονται σε όλες τις ηλικίες.

Ενδεικτικά, τα παιδιά του δημοτικού θα μάθουν να φυτεύουν σωστά και θα φυτέψουν λουλούδια, τα παιδιά ηλικίας γυμνασίου θα κατασκευάσουν και θα τοποθετήσουν ενημερωτικές πινακίδες περιβαλλοντικού χαρακτήρα, ενώ τα παιδιά του λυκείου θα πραγματοποιήσουν συλλογή τροφίμων (Μακαρόνια, Ρύζι, Φακές, Γάλα Εβαπορέ, Κονσέρβες, Ζάχαρη, Αλεύρι, Δημητριακά, Αλάτι, Ξύδι) για την ενίσχυση συλλόγων, ιδρυμάτων και οικογενειών της περιοχής που έχουν ανάγκη και τα οποία θα αποτελέσουν αντίτιμο εισιτηρίου για την βραδινή συναυλία με την οποία θα κλείσει το φεστιβάλ.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή του συγκροτήματος ΡΟΔΕΣ UNITED, μετά την αποδοχή του μέλους Νικήτα Κλιντ για την αφιλοκερδή παρουσία τους. Παράλληλα θα υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και ενημέρωση για το προσκοπικό έργο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube