Σκέφτεται όλο και περισσότερο το NBA ο Γιώργος Παπαγιάννης! Όπως έγινε γνωστό, δήλωσε συμμετοχή στο Draft του 2016, δείγμα του ότι στο μυαλό του βρίσκεται ακόμη πιο έντονα το βήμα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, δίχως αυτό να σημαίνει πως φεύγει... ήδη για το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο.

Ο 19χρονος σέντερ θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει πόσο υπαρκτό είναι το ενδιαφέρον των ομάδων του NBA. Πάντως, είναι αλήθεια πως ο άσος του Παναθηναϊκού έχει περάσει πολλάκις από το μικροσκόπιο αμερικανικών συλλόγων και ήδη λέγεται πως είναι πολλοί αυτοί που ενδεχομένως να διεκδικήσουν τα δικαιώματά του.

Κατά μέσο όρο, σε 11.4’ στην Α1, ο Παπαγιάννης μετρά 6.4 πόντους και 2.6 ριμπάουντ, ενώ στην Ευρωλίγκα έχει πιο περιορισμένο ρόλο, μετρώντας σε περίπου 5’ 1.5 πόντους και 1.7 ριμπάουντ.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Παπαγιάννης σκεφτόταν να πάει σε κολέγιο στις ΗΠΑ και να φτάσει πιο κοντά στο «όνειρο», ωστόσο πείστηκε από τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να παραμείνει στον Εξάστερο, παίρνοντας παράλληλα εγγυήσεις για αυξημένο χρόνο συμμετοχής, κάτι που στην πράξη δεν έχει... αποτυπωθεί πλήρως. Πλέον, μοιάζει σχεδόν βέβαιο πως θα εξετάσει πολύ σοβαρά να κάνει το... μεγάλο ταξίδι, ανάλογα φυσικά με το πού επιλεγεί και την προοπτική που θα ανοίξει μπροστά του!

Από 'κει και πέρα, ο συμπαίκτης του Παπαγιάννη στον Παναθηναϊκό, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, απέσυρε τη συμμετοχή του από το draft, ενώ στη λίστα των αναποφάσιστων βρίσκεται ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα, Αλέξανδρος Βεζένκοφ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube