Με δύο γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο και ένα «δώρο» στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας «καθάρισε» άνετα το… ντέρμπι παραμονής με τον Πλατανιά, 3-1, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Μεγάλο βήμα… σωτηρίας για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» σε δύσκολη θέση οι Χανιώτες.

Η ομάδα του Λόρι Σάντσεζ αιφνιδίασε τους φιλοξενούμενους μόλις στο 4ο λεπτό καθώς ο Σόντερμπεργκ της έδωσε από νωρίς το προβάδισμα. Οι Χανιώτες δεν… μπήκαν ποτέ στο ματς και είδαν τον Άμπροουζ στο 17’ να κάνει δύο τα τέρματα του Απόλλωνα. Η αντίδραση με το γκολ του Τετέ στο 29’ δεν ήταν αρκετή για την ομάδα του Αναστασιάδη, που πλήρωσε τα τραγικά λάθη και έδωσε την ευκαιρία στον Άμπροουζ να «κλειδώσει» το ματς στο 64’.

Έτσι, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μετά και τον «χρυσό» βαθμό στη Βέροια (1-1) έφτασε τους 29 βαθμούς. Τέσσερις λιγότερους έχουν οι Κρητικοί που βρίσκονται πλέον σε δύσκολη θέση.

Το ματς:



Τον απόλυτο αιφνιδιασμό πέτυχε ο Απόλλων στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Λόρι Σάντσεζ κατάφεραν να ανοίξουν το σκόρ μόλις στο 4ο λεπτό χάρη σε κεφαλιά του Σόντερμπεργκ, που έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Πλατανιά. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» συνέχισε σε επιθετικό μοτίβο και κατάφερε να διπλασιάσει πριν τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου τα τέρματά της, χάρη σε σουτ του Άμπροουζ στο 17’.

Μετά το 2-0 το παιχνίδι πήγε σε χαμηλό ρυθμό αφού οι παίκτες του Λόρι Σάντσεζ δεν ήθελαν να ρισκάρουν και να «ανοιχτούν». Οι Χανιώτες αδυνατούσαν να βρουν χώρους και γι’αυτό το λόγο δοκίμασαν να επιτεθούν οργανωμένα και δοκίμασαν αρκετά «γεμίσματα» στην περιοχή του Τζόρβα. Τελικά, οι μακρινές σέντρες έπιασαν τόπο και έπειτα από σύγχυση στην περιοχή των γηπεδούχων ήρθε το 2-1 με τον Τετέ (29’). Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες ήταν πολύ προσεκτικές και το παιχνίδι με εξαίρεση τις δυνατές μονομαχίες δεν είχε κάτι το αξιοσημείωτο μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Απόλλωνας είχε τα ηνία της αναμέτρησης και έχοντας την μπάλα στην κατοχή του κατάφερε να περιορίσει τους παίκτες του Πλατανιά, που αδυνατούσαν να πλησιάσουν την εστία του Τζόρβα. Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη έδειχναν «μπλοκαρισμένοι» στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ η έλλειψη ηρεμίας στο παιχνίδι τους τους οδηγούσε σε αρκετά αβίαστα λάθη. Μάλιστα, ένα από αυτά χάρισε στον Απόλλων το τρίτο του τέρμα, καθώς ο Άμπροουζ δεν συγχώρεσε τον Φαΐσκα στο 64’.

Μετά το 3-1 το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι παίκτες του Πλατανιά είδαν και τις λιγοστές ελπίδες τους να «εξανεμίζονται» και συμβιβάστηκαν με την ήττα. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι κατέβασαν «στροφές» ενώ οι συνεχείς αλλαγές από τους προπονητές των δύο ομάδας αποσυντόνισαν πλήρως τις δύο ομάδες και το 3-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Παππά.





Οι συνθέσεις:



Απόλλων (Λόρι Σάντσεζ): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Δεληζήσης, Σόντερμπεργκ, Κόρμπος, Τσοκάνης, Μίνγκας, Λουσέρο, Άμπροουζ (71’ Κανακούδης), Πετρόπουλος (88’ Ντάλμπεργκ), Παντελιάδης

Στον πάγκο: Γκόμες, Χατζηζήσης, Τσιλιγκίρης, Παπαζαχαρίας

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης, Ζαραδούκας (69’ Μπέλιτς), Γιαχία, Φαΐσκα, Τετέ, Βλαχοδήμος, Γουνδουλάκης, Τόρες, Αγκιλέρα (72’ Θέρα), Φερνάντες (51΄ Μενδρινός)

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Ινκούμ, Δημήτρης, Καζναφέρης

Διαιτητής: A. Παππάς

Γήπεδο: Ριζούπολη

Γιάννης Σταυρόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το «καυτό» ΟΑΚΑ και η αγωνία του Αλόνσο: Η παρακάμερα από την πλούσια ισοπαλία μεταξύ Παναθηναϊκου και Ολυμπιακού

Τσορμπατζόγλου: «Πρέπει να γίνει ουσιαστική διαχείριση των προβλημάτων στον ΠΑΟΚ και όχι με πρόστιμα»

Τσακίρης: «Πέναλτι με το χέρι στον Περέιρα, εκτός και αν το σήκωσε ο Τσάβες για να… παραγγείλει»!

Ντέμης: «Προσπαθώ να καταλάβω τι δεν λειτουργεί στον Παναθηναϊκό - Έλειψε το πρέσινγκ του Τσικίνιο στον Ολυμπιακό»

Ντέμης για ΠΑΟΚ: «Ο Λουτσέσκου είχε δίκιο - Οι παίκτες δεν υπογράφουν συμβόλαιο ότι πάντα θα κερδίζουν»

Ντέμης: «Άλλαξε τον Ολυμπιακό ο Κωστούλας - Θα πόνταρα πάνω του και θα χαρώ να γίνει ο νέος Ιωαννίδης»

Asteras AKTOR: Τι συνέβη με Μπιλέ, Μακελελέ και το πρότζεκτ των «κιτρινομπλέ»

Ντέμης για διαιτησία: «Δεν θα έδινα πέναλτι ούτε στο Αγρίνιο ούτε στο ΟΑΚΑ»

Τσανάκας: «Ο Ολυμπιακός έχει χρυσό στα χέρια του και πρέπει να τον… εξαργυρώσει»

Παραμένει στον πάγκο του Λεβαδειακού ο Νίκος Παπαδόπουλος