Δεν κατάφεραν να πάρουν άδεια από την ΕΣΑΠ για τη Volley League οι Ηρακλής και Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Η Επιτροπή Αδειδότησης της Λίγκας συνεδρίασε το Σάββατο και έδωσε το «πράσινο φως» στα υπόλοιπα ΤΑΑ της μεγάλης κατηγορίας και αμφότεροι οι σύλλογοι θα τιμωρηθούν με περικοπή της χορηγίας από την ΕΣΑΠ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«H Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ, έχοντας υπόψιν τα άρθρα 21 και 22 του Κανονισμού Σχέσεων Σωματείων και Αμοιβόμενων Πετοσφαιριστών (ΦΕΚ Β΄ 2735 16/12/2015) συνεδρίασε σήμερα 20/12/2019 στα γραφεία της ΕΣΑΠ, ήτοι κατά την προβλεπόμενη τελευταία ημερομηνία περάτωσης του ελέγχου Β περιόδου αδειοδότησης των ΤΑΑ (2019-2020) και αποφάσισε τα εξής:

1) Τα ΤΑΑ ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός ΑΟ, ΑΟ Φοίνικας Σύρου , ΓΑΣ Παμβοχαϊκός , ΑΟΠ Κηφισιά, ΟΦΗ, ΑΣ Ελπίς Αμπελοκήπων, εξεπλήρωσαν τις υποχρεώσεις προς τους αθλητές από υφιστάμενους διακανονισμούς ή δεν έχουν σχετικές υποχρεώσεις

2) Τα ΤΑΑ Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 (ΑΣ Ηρακλής 2015) και ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν προσκόμισαν στην Επιτροπή Αδειοδότησης αποδεικτικά στοιχεία για μερική ή συνολική εκπλήρωση των διακανονισμών τους, ως προς τους οποίους, μάλιστα, υπεβλήθησαν και έγγραφες καταγγελίες πετοσφαιριστών.

Κατόπιν των παραπάνω, η Επιτροπή επέβαλε τις ποινές την περικοπής κάθε τυχόν χορηγίας από την ΕΣΑΠ και τη μη έγκριση συμβολαίων β μεταγραφικής περιόδου (άρθρο 21 παρ. 5, εδάφιο 2 παραπάνω κανονισμού)

Τέλος σημειώνεται ότι η απόφαση υπόκειται σε ανάκληση σε περίπτωση τακτοποίησης ή επαναδιακανονισμού των υποχρεώσεων των ΤΑΑ προς τους αθλητές

Εκ της Επιτροπής Αδειοδότησης»

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube