Μετά από λιγοστές ώρες ύπνου, οι Φάνης Γκέκας, Λουκάς Βύντρα και Μιχάλης Σηφάκης έδωσαν το «παρών» σε εκδήλωση της Vodafone, που είναι βασική χορηγός της Εθνικής. Οι τρεις παίκτες χαρακτήρισαν μεγάλη επιτυχία την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο προσθέτοντας πως ουδέποτε φοβήθηκαν μη χαθεί το εισιτήριο για τη Βραζιλία.



Ο Φάνης Γκέκας τόνισε: «Είναι μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μας, για την Εθνική. Όλοι οι παίκτες το θέλαμε αυτό από την αρχή. Έγινε με τον καλύτερο τρόπο και τα καταφέραμε. Ελέγχαμε το παιχνίδι από την αρχή, βάλαμε ένα γρήγορο γκολ και μετά προσπαθήσαμε να επιβάλουμε το ρυθμό. Ισοφαριστήκαμε, αλλά δε μας επηρέασε και πιστεύω ότι δίκαια περάσαμε».



Όσο για το μυστικό της επιτυχίας, σύμφωνα με τον Λαρισαίο φορ είναι το καλό κλίμα. «Η ομοιογένεια παίζει σημαντικό ρόλο σε μια ομάδα. Εμείς το καταφέραμε από την αρχή και έχουμε κάνει αυτές τις επιτυχίες», ανέφερε, ενώ ερωτηθείς αν ξέρει κάποια λέξη στα βραζιλιάνικα, απάντησε: «Δεν ξέρω βραζιλιάνικα, μόνο ελληνικά».



Ο Λουκάς Βύντρα από τη δική του πλευρά μίλησε για τους στόχους στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Ο πήχης παραμένει ψηλά και βλέπουμε. Έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας», ενώ δεν έδειξε προτίμηση για την κλήρωση: «Όποιος και να’ ρθει, καλώς να έρθει». Ο ίδιος δεν κρύβει πως υπήρχε σιγουριά για την πρόκριση. «Είπαμε να περάσουμε και περάσαμε. Μεταξύ μας είπαμε πολλά, δεν κάνει να τα πούμε», πρόσθεσε ο μπακ της Λεβάντε και αφιέρωσε την πρόκριση «… σίγουρα στην οικογένειά μου, τη γυναίκα μου και το παιδί μου και σε όλο τον κόσμο, σε όσους χάρηκαν».

Ο Μιχάλης Σηφάκης από τη δική του πλευρά τόνισε: «Είναι σημαντική η πρόκριση όχι μόνο για όσα βιώνει η χώρα, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί η Εθνική ομάδα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να δίνει το παρών σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, κάτι που δεν το καταφέρουν πολύ μεγάλες ποδοσφαιρικά χώρες. Ελπίζω στο μέλλον αυτό να βοηθήσει για να έχουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο».



Σε ερώτηση για το αν αγχώθηκαν μετά το γκολ της ισοφάρισης, απάντησε: «Όχι, και στα δύο παιχνίδια υπήρχε πολλή σιγουριά. Ειδικά μετά το 3-1 δεν πέρασε καν η σκέψη ότι μπορούμε να κινδυνέψουμε να αποκλειστούμε. Βέβαια η πρόκριση δεν ήρθε εύκολα, πίεσαν αρκετά οι Ρουμάνοι στα πρώτα 20 λεπτά, όμως κρατήσαμε. Υπάρχει εμπειρία στην ομάδα και πήραμε αυτό που θέλαμε θα έλεγα επαγγελματικά».

Τέλος, για την προοπτική του Μουντιάλ, ο γκολκίπερ του Ατρομήτου τόνισε: «Είναι όνειρο για κάθε παίκτη, μετά την Αφρική πάμε σε δεύτερο Μουντιάλ, κάτι που είναι πολύ μεγάλη επιτυχία».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube