Το δάγκωμα του Λουίς Σουάρεζ στον Ιβάνοβιτς μετατράπηκε σε γεγονός του σαβ/κου στην Αγγλία. Εκτός αυτού μας θύμισε ότι το… συνηθίζει, αφού είναι η δεύτερη φορά που τα κάνει, έδωσε την ευκαιρία στον Εβρά να του απαντήσει για παλιότερα ρατσιστικά του σχόλια, αλλά και «κλείδωσε» μια θέση στην καρδιά του Μάικ Τάισον -τον μόνο άνθρωπο ίσως που τον καταλαβαίνει.

Μπορεί το χέρι του Ιβάνοβιτς να… ξεπόνεσε, όμως το περιστατικό δεν θα ξεχαστεί το ίδιο εύκολα. Όπως τα καμώματα κάποιων ακόμα ποδοσφαιριστών που έχουν κερδίσει επάξια τον τίτλο του κακού παιδιού.

Ένας απ’ αυτούς είναι ο Τζον Τέρι. Ο δεσμός του με την γυναίκα του πρώην συμπαίκτη του στην Τσέλσι, Γουέιν Μπριτζ, η εγκυμοσύνη της -που ο Τέρι «εξαγόρασε» με 200.000 λίρες- αλλά και διάφορες άλλες εξωσυζυγικές σχέσεις, στιγμάτισαν την προσωπική του ζωή. Η αντίδραση του Μπριτζ μάλιστα, όταν συναντήθηκαν ως αντίπαλοι, έχει μείνει στην ιστορία.

Επιπλέον έχει κατηγορηθεί για προκλητική συμπεριφορά απέναντι σε Αμερικάνους τουρίστες, μετά την δολοφονική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, ρατσιστικά σχόλια, αλλά και για… ούρηση σε δημόσιο χώρο.



Απειλές σε συμπαίκτες, τσακωμός σε αέρα ραδιοφωνικής εκπομπής και απρόσεκτα τάκλιν έχουν καταλογιστεί κατά καιρούς στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.Ο αποκλεισμός του απ’ την εθνική ομάδα της Σουηδίας στο Euro 2008 για «σπάσιμο» του ωραρίου είναι χαρακτηριστικό του ατίθασου χαρακτήρα του, όπως και τα καυστικά του σχόλια για τον Πεπ Γκουαρντιόλα.



Η ακραία συμπεριφορά του Μάρλον Κινγκ, κυρίως απέναντι σε αντιπάλους και… γυναίκες, τον έχει φέρει πολλές φορές στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Η πιο βαριά κατηγορία ήρθε όταν κυνηγούσε δυο γυναίκες στο δρόμο με μια ζώνη, απειλώντας και βρίζοντας τις! Εκτός από αρκετές ενδείξεις μισογυνισμού όμως, έχει κουτουλήσει συμπαίκτη, έχει κατηγορηθεί για απάτες και καταστροφές, αλλά και για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Τα δολοφονικά τάκλιν του Νάιτζελ Ντε Γιονγκ έχουν γίνει πολλές φορές το επίκεντρο συζητήσεων. Αυτό που τον κατατάσσει όμως ψηλά στην λίστα των κακών παιδιών, είναι η κίνηση «καρατέκα», με την οποία «ξάπλωσε» τον Τσάβι Αλόνσο στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Λίγο καιρό αργότερα μάλιστα, πιάστηκε απ' την κάμερα να πατάει το χέρι του Ρίτσι Γουέλενς της Λέιτσεστερ.



Οι αντιδράσεις που ξεσήκωσε ο Ελ Χατζί Ντιούφ με την προκλητική δήλωση για τον Στίβεν Τζέραρντ, τον έβαλαν στο… στόχαστρο αρκετών Βρετανών. Βέβαια, οι τσακωμοί του με συμπαίκτες και αντιπάλους, η βίαιη επίθεση σε θαμώνα κλαμπ, αλλά και το ότι έσπασε το πόδι περαστικού, τον έχουν φέρει πολλές φορές στις αίθουσες του δικαστηρίου.

Ο Φελίπε Μέλο έχει χαρακτηρίσει τον εαυτό του Πίτμπουλ. «Τρέχω, κυνηγάω και δαγκώνω τους αντιπάλους», έχει εξηγήσει. Το τελευταίο ευτυχώς όχι κυριολεκτικά, σε αντίθεση με τον Σουάρεζ. Αυτό που έχει μείνει στην ιστορία όμως, είναι το χτύπημα του στον Άριεν Ρομπέν, στον προημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος, αλλά και την κλωτσιά στο πρόσωπο του Μάσσιμο Πάτσι της Πάρμα, σε ματς της Serie A'.



Ο φάκελος του Τζόι Μπάρτον στην ποδοσφαιρική -και όχι μόνο- αστυνομία είναι βαρύς! Και τι δεν έχει κάνει...  Αμέτρητες κόκκινες κάρτες, σκληρό μαρκάρισμα σε φιλικό, αναγκάζοντας τους συμπαίκτες του να πιαστούν στα χέρια με τους αντιπάλους και… ξύλο σε 15χρονο οπαδό της Έβερτον.

Οδηγώντας μεθυσμένος «τράκαρε» με περαστικό και πέρασε αρκετές ώρες σε γραφείο ψυχιάτρου για να καλμάρει τα νεύρα του. Όταν όλοι νόμιζαν ότι ηρέμησε, έδειξε τα οπίσθια του σε οπαδούς της Έβερτον, χτύπησε συμπαίκτη του και πρόσφατα αποκάλεσε «υπέρβαρο τρανσέξουαλ» τον Τιάγκο Σίλβα.



Εύα Ζαχαριουδάκη

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube