Είναι κάποια βράδια στο Λονδίνο για την Άρσεναλ, που δεν ξημερώνουν εύκολα.

Είτε στο «Γουέμπλεϊ», είτε στο «Χάιμπουρί», είτε πρόσφατα στο «Emirates», η Άρσεναλ έχει φάει αρκετές ευρωπαϊκές «σφαλιάρες». Ο χώρος αλλάζει, αλλά η ιστορία παραμένει η ίδια, με την Άρσεναλ να μετράει μια σειρά από ευρωπαϊκά στραπάτσα στο Λονδίνο.

Το βράδυ απέναντι στον Ολυμπιακό δεν ήταν το πρώτο εφιαλτικό για τους «κανονιέρηδες».

Άρσεναλ – Μπαρτσελόνα 2-4 (19/10/1999)

Τον Οκτώβρη του 1999, στο παλιό Γουέμπλεϊ, η Άρσεναλ θα δεχτεί μια ξεγυρισμένη... τεσσάρα, από τη Μπαρτσελόνα των Ριβάλντο και Φίγκο. Η Μπαρτσελόνα θα επικρατήσει με 4-2 με τους Λουίς Ενρίκε, Φίγκο, Κοκού και Ρίμπο, να βρίσκουν δίχτυα.

Αρσεναλ – Ίντερ 0-3 (17/09/2003)

Βράδυ άκρως εφιαλτικό στο «Χάιμπουρι» εκείνο στα μέσα του Σεπτέμβρη του 2003. Η ομάδα του Βενγκέρ θα ηττηθεί με 0-3 από την Ίντερ, αλλά στη... ρεβάνς στην Ιταλία, οι «κανονιέρηδες» θα πάρουν εκδίκηση επικρατώντας με 5-1.

Άρσεναλ – Γιουνάιτεντ 1-3(7/05/2009)

Με φόντο τον τελικό της Ρώμης, το 2009 στα ημιτελικά θα υπάρξει «εμφύλια» αγγλική διαμάχη. Η Άρσεναλ θα αποτύχει παταγωδώς απέναντι στη Γιουνάιτεντ, που θα την συντρίψει με 1-3, κάνοντας πάρτι στην έδρα της αντιπάλου της.



Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου 1-3 (19/2/2013)

Οι «τριάρες» τα τελευταία χρόνια αποτελούν παράδοση στο Λονδίνο. Η Μπάγερν Μονάχου αυτή τη φορά στη φάση των «16», θα επικρατήσει με 1-3 και παρά την ήττα στον επαναληπτικό με 0-2 στην έδρα της, θα προκριθεί, αφήνοντας εκτός συνέχειας τους Λονδρέζους.



Άρσεναλ – Μονακό 1-3 (25/02/2014)

Η τελεύταια «σφαλιάρα» μέχρι την επόμενη που ήρθε από τον Ολυμπιακό, ήταν αυτή της περσινής σεζόν από τη Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Όπως και την προηγούμενη σεζόν απέναντι στη Μπάγερν, η ομάδα του Βενγκέρ θα αντιδράσει στον επαναληπτικό, αλλά το 0-2 στο πριγκιπάτο δεν ήταν αρκετό, αφού η ζημιά είχε ήδη γίνει.



Επιμέλεια: Γιώργος Σπανομανώλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube