Στη μάχη της Ευρώπης και του Basketball Champions League επιστρέφει η ΑΕΚ Betsson BC, η οποία δοκιμάζεται απόψε το βράδυ (21:00, sport-fm.gr, CosmoteSport 4) στη Γερμανία και την έδρα της Βόννης στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του θεσμού.

Η «Ένωση» πραγματοποιεί εξαιρετικό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν, μετρώντας τρεις νίκες στις ισάριθμες πρώτες φετινές επίσημες υποχρεώσεις της σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα προέρχεται από την σαββατιάτικη επιβλητική νίκη με 96-65 επί της Καρδίτσας στη «Sunel Arena» για τη 2η αγωνιστική της Stoiximan GBL, με τους «κιτρινόμαυρους» να παρουσιάζουν πολύ καλό πρόσωπο σε άμυνα και επίθεση έχοντας διάρκεια στην απόδοσή τους.

Στο ντεμπούτο της στο BCL, η ΑΕΚ επικράτησε πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 80-71 επί της Μακάμπι Ραμάτ Γκαν στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων, έχοντας σε εξαιρετικό βράδυ τον Πρέντις Χαμπ (28π., 6ασ.), με τον Αμερικανό να έχει αποδειχθεί... λίρα εκατό στο ξεκίνημα της σεζόν!



Στα θετικά για τη «Βασίλισσα» το γεγονός πως δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού, αφού άπαντες βρίσκονται στη διάθεση του Σάκοτα. Έτσι, η ΑΕΚ ταξίδεψε στη Γερμανία με 13 παίκτες - είναι στην αποστολή και ο Ναχίμ Αλίν - με τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ, Μάκη Αγγελόπουλο, αλλά και περίπου 200 φίλους της ομάδας, να βρίσκονται στο πλευρό του συλλόγου.

Από την άλλη τώρα, η Βόννη προέρχεται από τον κυριακάτικο αποκλεισμό στους «16» του Κυπέλλου Γερμανίας από την Μπάγερν Μονάχου (85-91). Παρά την ήττα, η ομάδα του Ρόελ Μορς ήταν ανταγωνιστική καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, κοιτώντας στα μάτια τους Βαυαρούς και διεκδικώντας μέχρι το τέλος την πρόκριση.

Στα επτά επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει φέτος σε όλες τις διοργανώσεις μετράει 4 νίκες και 3 ήττες, ενώ στα τέσσερα από αυτά τα ματς έχει ξεπεράσει τους 85 πόντους, δείγμα της ποιότητας και του επιθετικού ταλέντου που τη διακρίνει. Στην πρεμιέρα της στο BCL, η γερμανική ομάδα ηττήθηκε με 86-72 από τη Ρίγα στη Λετονία, με το σημερινό παιχνίδι να αποκτά αυτομάτως κομβικό χαρακτήρα, καθώς, σε περίπτωση ήττας θα δυσκολέψουν από νωρίς τα πράγματα για εκείνη στην υπόθεση πρόκρισης.

Τέλος, όσον αφορά την παράδοση, οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες άλλες τέσσερις φορές σε επίπεδο BCL. Η Βόννη επικράτησε στα δύο τελευταία παιχνίδια για τη σεζόν 2022/23, ενώ η ΑΕΚ κέρδισε τα ματς του 2019/20.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.