Σε ένα συγκλονιστικό ματς, το Michigan επικράτησε 68-67 του νούμερο ένα στη συνολική κατάταξη Duke στον τελικό της Ανατολής Περιφέρειας και προκρίθηκε στο Final Four του ΝCAA. Εκεί, στη Μινεσότα, θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Σαββάτου το Texas.

Oι Blue Devils του Μάικ Σιζέφσκι έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση όταν 104 δευτερόλεπτα πριν το τέλος προηγούνταν με 66-63, ωστόσο ο Ξαβιέ Τίλμαν μείωσε στον πόντο και το τρίποντο του Κένι Γκόινς 39'' πριν το τέλος άλλαξε τα δεδομένα (68-66).

Ο Αρ Τζέι Μπάρετ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει κερδίζοντας φάουλ στα 5,7'' πριν τη λήξη, αλλά αστόχησε στην πρώτη βολή και παρότι προσπάθησε να χάσει τη δεύτερη... ευστόχησε. Το Michigan επανέφερε σωστά την μπάλα αποφεύγοντας ακόμη και το φάουλ και η ομάδα του Τομ Ίζο πήρε το εισιτήριο.

Ο Κάσιους Γουίνστον με 20 και ο Ξαβιέ Τίλμαν με 19 πόντους ξεχώρισαν από τους Spartans, που είχαν στο πλευρό τους από την κερκίδα και τον Μάτζικ Τζόνσον. Ο Ζάιον Γουίλιαμσον είχε 24 πόντους, 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 τάπες, ενώ ο Αρ Τζέι Μπάρετ 21 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ για τους ηττημένους.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube