Ένα φοβερό παιχνίδι εξελίχθηκε στο Πανθεσσαλικό, ανάμεσα στον Βόλο και την Athens Kallithea, για την 6η αγωνιστική της Stoximan Super League, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν άλλον έναν βαθμό (1-1) χάρη στον απίθανο τερματοφύλακά τους, Μπερναμπέ Μπαραγκάν!

Ο Βόλος στην πρεμιέρα του Πουρσαϊτίδη στον πάγκο της ομάδας για το πρωτάθλημα έφτασε πολύ κοντά στη νίκη, όμως βρήκε απέναντί του τον τρομερό γκολκίπερ των νεοφώτιστων, που δεν του επέτρεψε να πανηγυρίσει τους τρεις βαθμούς.

Και τα δύο γκολ της αναμέτρησης ήταν εκπληκτικά, με τον Τζιάνι να ανοίγει το σκορ για την Athens Kallithea με φοβερή ατομική προσπάθεια, ενώ ο Μεντιέτα με σουτ-δυναμίτη ισοφάρισε σε 1-1 για τον Βόλο.

Στο μυαλό του Κοουτς
Στο πρώτο του παιχνίδι για την Stoiximan Super League, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης επέλεξε διάταξη 4-2-3-1, με τον Κόβατς κάτω από τα δοκάρια και τετράδα στην άμυνα τους Μύγα, Μίλετιτς, Καλογερόπουλο και Φεράρι. Δίδυμο στα χαφ μπήκαν οι Μπερναντού και Γκλάβτσιτς, με τον Μεντιέτα προωθημένο μπροστά τους. Στο αριστερό φτερό της επίθεσης ήταν ο Ασεχνούν, ενώ στο δεξί ο Άλτμαν.

Στο απέναντι στρατόπεδο ο Ντονάτι παρέταξε την ομάδα του με 3-4-1-2. Ο Μπαραγκάν ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Τσιβελακίδη, Ισιμάτ-Μιρίν και Μότοκ η τριάδα των αμυντικών. Στο κέντρο επέλεξε τους Μερκάτι και Ντιμπά, ενώ μπροστά τους τοποθέτησε τον Ντεμέτριους. Την αριστερή πλευρά ανέλαβε ο Χάνουσεκ, ενώ την δεξιά ο Μανθάτης. Οι δύο προωθημένη ήταν οι Ουλντρίκις και Τζιάνι.

Το ματς:
Στην πρώτη σπουδαία ευκαιρία της αναμέτρησης η Athens Kallithea κατάφερε να ανοίξει το σκορ με μία υπέροχη προσπάθεια του παίκτη-αποκάλυψη της φετινής σεζόν. Ο Ελία Τζιάνι μπήκε με αξιώσεις στην περιοχή του Βόλου στο 23ο λεπτό. Με μία τέλεια ντρίμπλα έριξε στο έδαφος τον προσωπικό του αντίπαλο και με πλασέ νίκησε τον αβοήθητο Κόβατς που απλώς κοιτούσε την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του, ανήμπορος για να αντιδράσει. Ο Ιταλός έκανε με μοναδικό τρόπο το 1-0 για τους νεοφώτιστους.



Στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του ο Βόλος κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο Μεντιέτα βρήκε λίγο χώρο έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων και δεν δίστασε να εκτοξεύσει έναν πύραυλο με το δεξί του πόδι. Ο Αργεντινός με περίσσια τεχνική έστειλε συστημένη την μπάλα στην κάτω αριστερή γωνία του Μπαραγκάν, που παρά την εκτίναξη του δεν κατάφερε να αποσοβήσει το μοιραίο. Τρίτο γκολ για τον Μεντιέτα στο φετινό πρωτάθλημα και είμαστε μόλις στην 6η αγωνιστική.



Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα που κυνήγησε απεγνωσμένα τη νίκη ήταν αποκλειστικά ο Βόλος. Στο 47ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν τριπλή ευκαιρία με τον Μίλετιτς να σουτάρει από κοντινή απόσταση πάνω στα σώματα. Το ριμπάουντ πήρε ο Άλτμαν που είδε τον Μπαραγκάν να αποκρούει εντυπωσιακά με το ένα χέρι, ενώ στη συνέχεια ο Μύγας πέτυχε και πάλι τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων.

Ο Κόζστα έχασε την επόμενη μεγάλη ευκαιρία του Βόλου στο 52’. Ο επιθετικός από την Ουγγαρία δεν κατάφερε εξ επαφής να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Athens Kallithea με την μπάλα μετά από κόντρα να καταλήγει σε κόρνερ.

Οι φάσεις συνέχισαν να πέφτουν… βροχή, καθώς στο 75ο λεπτό ο Κόντε με κοντινή κεφαλιά ανάγκασε τον Μπαραγκάν να πεταχτεί στη γωνία του και να αποσοβήσει ένα βέβαιο γκολ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο κίπερ των φιλοξενούμενων χρειάστηκε να πραγματοποιήσει άλλη μία εξαιρετική απόκρουση, μετά το πολύ επικίνδυνο σουτ που έκανε ο Κόμπα μέσα από την περιοχή.

Στο φινάλε η Athens Kallithea πέταξε στα σκουπίδια μία χρυσή ευκαιρία για τη νίκη. Ο Μουτίνιο σε μία στιγμή αδράνειας της αντίπαλης άμυνας, βγήκε ολομόναχος σε θέση τετ-α-τετ απέναντι στον Κόβατς, όμως έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ δίπλα του φώναζε ο ελεύθερος Βαλμπουενά για μία πάσα που τελικά δεν ήρθε ποτέ.



MVP: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Μπερναμπέ Μπαραγκάν. Ο τερματοφύλακας της Athens Kallithea πραγματοποίησε μία μυθική εμφάνιση φρενάροντας κάθε προσπάθεια του Βόλου για να πετύχει δεύτερο γκολ και μαζί την ανατροπή. Για να νικηθεί χρειάστηκε το άπιαστο σουτ του Μεντιέτα.

Σφυρίχτρα: Ο διαιτητής Κατοίκος δεν είχε να αντιμετωπίσει κάποια δύσκολη φάση και όπου χρειάστηκε να επέμβει το πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, χωρίς να ευνοήσει καμία από τις δύο ομάδες. Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε δεν υπήρξαν και παράπονα από τους πάγκους των κλαμπ.

Βόλος: Κόβακς, Μύγας, Καλογερόπουλος, Μίλετιτς, Φεράρι, Γκλάβτσιτς, Μπερναντού, Ασεχνούν (89' Βιγιαφάνιες), Μεντιέτα, Άλτμαν (60' Κόμπα), Κόσζτα (72' Κόντε).

Athens Kallithea:
Μπερναμπέ, Μότοτς, Ισμάτ-Μιρέν, Τσιβελεκίδης, Χάνουσεκ, Μανθάτης (59' Σοίρι), Μερκάτι (59' Μουτίνιο), Ντιμπά, Ντεμέτριους (77' Βαλμπουενά), Τζιάνι (Ματίγια), Ουλντρίκις (89' Βασιλόγιαννης).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube