Η Εθνική Πόλο λύγισε στα πέναλτι το Μαυροβούνιο, κάνοντας το 2/2 και ο Θοδωρής Βλάχος μιλώντας για τη νίκη της γαλανόλευκης στάθηκε στην αντίδραση της Ομάδας, ενώ χαρακτήρισε τελικό το ματς με την Αμερική.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:
Κόουτς μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι, ήρθε η νίκη απέναντι στο Μαυροβούνιο. Ενα αποτέλεσμα που κατά την γνώμη μου είναι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς σε μία μέτρια ημέρα όταν δείχνεις χαρακτήρα και κερδίζεις δείχνεις την ποιότητα της ομάδας σου...

«Ναι. Είναι αρχή του τουρνουά. Ηρθαμε από ένα εύκολο παιχνίδι με τους Ρουμάνους και περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Το Μαυροβούνιο είναι από τις καλές ευρωπαϊκές ομάδες. Οι μεταξύ μας αναμετρήσεις έχουν δείξει ότι όλα λήγουν στον πόντο. Παρόλο ότι περιμέναμε το δύσκολο παιχνίδι, δεν παρουσιαστήκαμε καλοί».

Τι είναι αυτό που κρατάμε μετά από μία τέτοια νίκη;
«Αυτό που κρατάμε είναι η νίκη. Καταφέραμε και αντιδράσαμε, παρά το γεγονός ότι το Μαυροβούνιο στα δύο πρώτα οκτάλεπτα ήταν καλύτερο. Κι εγώ ο ίδιος το έλεγα, πως αν συνεχίσουμε έτσι δεν μπορούμε να φτάσουμε τη νίκη. Είναι πάρα πολύ θετικό αυτό. Ισως αυτή η αντίδραση που δείξαμε μας κάνει καλό για τη συνέχεια».

Το κλειδί για την ανατροπή ήταν οι καλές άμυνες που βγάλαμε στο τέλος;
«Βέβαια. Το χαρακτηριστικό μας είναι η άμυνα. Ο,τι έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής το έχουμε πετύχει με την άμυνα. Στην αρχή δεχόμασταν πάρα πολύ εύκολα γκολ. Ηταν λες και δεν είχαμε μπει να παίξουμε. Αυτό μπορεί να συμβεί σε κάθε ομάδα, δεν με ανησυχεί. Αυτό που κρατάω είναι η πολύ καλή αντίδραση, την πίστη για τη νίκη».

Επόμενο παιχνίδι με την Αμερική. Ενας αγώνας που θα γίνει πρωί και σαφώς είναι κάτι που δεν έχετε συνηθίσει. Τι περιμένουμε από αυτό το παιχνίδι, γιατί αν κάνουμε το 3Χ3 θα έχουμε κι άλλον αέρα...
«Πολύ σημαντικό παιχνίδι για τη συνέχεια. Είναι σαν τελικός, γιατί αν κερδίσεις πας για άλλα πράγματα στον όμιλο. Η Αμερική είναι πολύ επικίνδυνη. Εχει κυρίως επιθετικά πολύ ταλέντο. Δύο καλούς φουνταριστούς και διαθέτουν καλό σουτ. Γνωριζόμαστε πολύ καλά και πιστεύω ότι είναι θέμα πως θα μπει η κάθε ομάδα στο παιχνίδι. Εχουμε μια μέρα ακόμα να ξεκουραστούμε και να σχεδιάσουμε το παιχνίδι».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube