Ούτως ή άλλως θα είχε ενδιαφέρον. Γιατί και μεν Ολλανδία και το δε Μεξικό έχουν αφήσει εξαιρετικά δείγματα γραφής σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Όμως η αποψινή τους αναμέτρηση για τους «16» του Μουντιάλ στο Ρεσίφε έχει ενδιαφέρον για τον έξτρα λόγο ότι ο νικητής θα βρεθεί στο δρόμο της Ελλάδας εφόσον λίγες ώρες αργότερα αποκλείσει την Κόστα Ρίκα.

Η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ δεν αρκείται στις… εντυπώσεις που κέρδισε με τις τρεις νίκες της στην πρώτη φάση και θέλει να φτάσει μακριά, ει δυνατόν και μέχρι το τέλος της διαδρομής. Στον αντίποδα, το συγκρότημα της τρομερής φιγούρας που λέγεται Μιγκέλ Ερέρα θέλει να βάλει τέλος στην κατάρα της φάσης των «16», όπου από το 1994 ανελλιπώς σταματά η πορεία της στη διοργάνωση.

Για τους «οράνιε» επανέρχονται οι Φαν Πέρσι και Μάρτινς Ίντι από τιμωρία και τραυματισμό αντίστοιχα, ενώ δεν υπάρχουν απουσίες. Για το Μεξικό ο Μιγκέλ Ερέρα δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Βάσκες, με τον Πένα πιθανότερο αντικαταστάτη του.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί έξι φορές στο παρελθόν, με την Ολλανδία να μετρά τρεις νίκες και δύο ήττες. Στο μοναδικό τους ραντεβού σε Μουντιάλ, το 1998 στη φάση των ομίλων, είχαν φέρει τη μόνη ισοπαλία τους, 2-2.

Πιθανές συνθέσεις:

Ολλανδία (Φαν Χάαλ, 3-4-1-2): Σίλεσεν, Μάρτινς Ίντι, Φλάαρ, Ντε Βράι, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Ντε Γκουζμάν, Γιάνμαατ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι.

Μεξικό (Ερέρα, 3-5-1): Οτσόα, Μορένο, Μάρκες, Ροντρίγκες, Λαγιούν, Γουαρδάδο, Πένια, Ερέρα, Αγκιλάρ, Ντος Σάντος, Περάλτα.

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube