Όσο είναι σε εξέλιξη ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, τόσο θα απομακρύνονται οι ομάδες της χώρας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το φάσμα του αποκλεισμού των ρωσικών συλλόγων από την Ευρωλίγκα (και κατ’ επέκταση από το Eurocup) είναι κάτι παραπάνω από ορατό, αλλά σύμφωνα με την ιστοσελίδα «maxbetsport.rs», ο Αντρέι Βατούτιν έχει στα… σκαριά το δικό του πλάνο.

Όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας οραματίζεται τη δημιουργία μίας νέας λίγκας, της οποίας τα σύνορα θα είναι ορθάνοικτα για όλους και δεν θα περιορίζονται στη Ρωσία. Εκτός, δηλαδή, από την «ομάδα του στρατού» και τις Ούνιξ Καζάν, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Λοκομοτίβ Κουμπάν φημολογείται ότι θα υπάρξει πρόσκληση ακόμη σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά και στους «αιώνιους» της Σερβίας, Ερυθρό Αστέρα και Παρτίζαν. Επίσης, ακούγονται ακόμη και τα ονόματα των Μπουντούτσνοστ από Μαυροβούνιο, Τσιμπόνα από Κροατία και Τσεντεβίτα Ολίμπια, ενώ δεν αποκλείεται να προσκληθούν και ομάδες από Ουγγαρία και Βουλγαρία.

Και από πού θα βρει τα χρήματα; Η απάντηση σ’ αυτό το καίριο ερώτημα, όπως αναφέρεται πάντα στο εν λόγω δημοσίευμα, είναι από την «Gazprom». Η πανίσχυρη εταιρία ενέργειας, μαζί με άλλους χορηγούς, φέρονται να είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν ένα ποσό ύψους 100.000.000 ευρώ στη διοργάνωση.

Από την άλλη, οι ομάδες που παρουσιάζονται πιστές στην Ευρωλίγκα και δεν πρόκειται να γίνει κίνηση είναι από Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία, ενώ μοναδικό ερωτηματικό αποτελεί η Μακάμπι Τελ Αβίβ από το Ισραήλ…

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά και ούτε έχει διαψευστεί κάτι αναφορικά με το πόσο είναι εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο και αν υφίσταται ως σενάριο. Πάντως, για να φύγουν -για παράδειγμα- Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός από την Ευρωλίγκα, λόγω των εγγυημένων συμβολαίων τους θα πρέπει να πληρώσουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube