Βαριά «καμπάνα» από τη ΔΕΑΒ στην ΑΕΛ με αφορμή τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην «AEL FC Arena», στο παιχνίδι της πρεμιέρας στη Super League 2 με αντίπαλο την Καβάλα.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια αρχή επέβαλλε στους «βυσσινί» χρηματικό πρόστιμο ύψους 10 χιλιάδων ευρώ για τα επεισόδια που προκάλεσαν φίλαθλοι της ομάδας της σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ:

«-Με την υπ΄ αριθμ. 51/2024 Απόφαση της ΔΕΑΒ, επιβλήθηκε σε βάρος της ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑ, διοικητικό πρόστιμο ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000 € ), αναφορικά με φαινόμενο βίας, που σχετίζεται με τον αθλητισμό, ήτοι με σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν φίλαθλοί της σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων (με ρίψεις πλήθους πετρών, γυάλινων μπουκαλιών, κουτιών μπύρας, μεταλλικών βάσεων από καθίσματα και άλλων αντικειμένων εναντίων αυτών), μετά τη λήξη του α΄ ημιχρόνου, στον αμέσως περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου «AEL FC ARENA», κατά την διεξαγωγή σε αυτό του αγώνα ποδοσφαίρου της 1ης αγωνιστικής, του Α΄ ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2024-2025, μεταξύ της πρώτης εγκαλούμενης ΠΑΕ και της ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ, στις 21/9/2024. Με την ίδια απόφαση απαλλάχθηκε εγκαλούμενο φυσικό πρόσωπο λόγων αμφιβολιών, ως προς την έκταση και το είδος της συμμετοχής του στα πιο πάνω επεισόδια. Εφαρμογή άρθρου 9 του ν. 5085/2024».


Λίγη ώρα μετά την απόφαση, η ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση, ξεκαθαρίζοντας πως σέβεται απόλυτα την κρίση της αρμόδιας επιτροπής, προτρέποντας μάλιστα το φίλαθλο κοινό της να μην προβεί μελλοντικά σε παρόμοιες ενέργειες για την ασφάλεια του κόσμου και της ομάδας.

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ δημόσια παραθέτει την απόφαση της ΔΕΑΒ μετά και τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ημίχρονο του αγώνα ΑΕΛ-Καβάλα στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της SL2 για τη χρονική περίοδο 2024-2025.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ σέβεται απόλυτα την κρίση της αρμόδιας διαρκούς επιτροπής και το μόνο που επιθυμεί να επικοινωνήσει με την δημοσιοποίηση της παρούσας ανακοίνωσης είναι η αναγκαιότητα να πρυτανεύσει η λογική σε όλους τους εμπλεκόμενους, πρωτίστως για την ασφάλεια του φίλαθλου κοινού και δευτερεύοντος για την ασφάλεια και την προστασία της ομάδας μας.

Ευελπιστούμε για το κοινό καλό η σημερινή απόφαση να είναι και η τελευταία».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube