Ο θριαμβευτής του Μουντιάλ του 2018 στην εκπληκτική ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν εκείνη τη χρονιά, ο κάτοχος τεσσάρων Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ισάριθμων Παγκόσμιων Κυπέλλων Συλλόγων, έχοντας κατακτήσει ένα Nations League και έχοντας πάρει κι ένα Λιγκ Καπ με τη Γιουνάιτεντ στην εποχή του Τεν Χαγκ, αποφάσισε το φινάλε.

Ο Βαράν μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό που υπέστη το καλοκαίρι, λίγο καιρό μετά τη μεταγραφή του στην Κόμο του Φάμπρεγας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δηλωθεί ούτε στη λίστα με τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές για τη Serie A, το σκέφτηκε καλά και θέλησε να κρατήσει ως τελευταία ανάμνηση την πιο πρόσφατη, πολύ δυνατή εμπειρία του από το γήπεδο.

Αυτή ήταν στο Γουέμπλεϊ με την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας ως μέλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κάπως έτσι αποχαιρετά το άθλημα, όπως ανέφερε στη δήλωσή του στα social media.

«Με περηφάνια και ευγνωμοσύνη για όσα κατάφερα, ανακοινώνω την αποχώρησή μου από το άθλημα που όλοι αγαπάμε. Κρατάω τον εαυτό μου στα υψηλότερα στάνταρ και θέλω ν’ αποχωρήσω δυνατός κι όχι απλά να κρατιέμαι από το παιχνίδι.

Η επιθυμία και οι ανάγκες είναι διαφορετικά πράγματα. Η κατάλληλη στιγμή για να σταματήσω είναι έπειτα από το παιχνίδι του Κυπέλλου Αγγλίας και την επιτυχία στο Γουέμπλεϊ. Δεν μετανιώνω για τίποτα, δεν θα άλλαζα τίποτα, ξεκινά μια νέα ζωή εκτός αγωνιστικού χώρου.

Θα παραμείνω στην Κόμο, δίχως όμως να χρειάζομαι ποδοσφαιρικά παπούτσια, θα μοιραστώ μαζί σας περισσότερα, σύντομα» έγραψε μεταξύ άλλων ο ποδοσφαιριστής στην ανακοίνωσης της αποσύρσής του.


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube