Με τον Τρινκέρι είναι... αλλιώς! Η «ατσάλινη» Ζάλγκιρις έδειξε χαρακτήρα στη «Φοντέτα» και με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Κέεναν Έβανς που πέτυχε 24 πόντους, επικράτησε 84-79 της Βαλένθια για την 20η αγωνιστική της Euroleague, ανεβάζοντας το ρεκόρ της στο 7-13 και γκρεμίζοντας παράλληλα τις «νυχτερίδες» στην 9η θέση!

Τρομερό ματς στη Βαλένθια με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ και με τη Ζάλγκιρις να έχει στη μεγαλύτερη διάρκεια το πάνω χέρι. Οι Λιθουανοί με Σμιτς και Ουλάνοβας να ηγούνται του σκοραρίσματος, διατήρησαν το προβάδισμα τους και πήγαν στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ, με έξι πόντους διαφορά (48-42).

Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και η εξαιρετική τους άμυνα σε συνδυασμό με την εξαιρετική εμφάνιση των Μπράντον Ντέιβις και Κρις Τζόουνς τους έδωσαν το δικαίωμα να περάσουν μπροστά στο σκορ.

Το ματς έγινε θρίλερ με την Ζάλγκιρις να μην πτοείται από την αλλαγή του σκορ όμως ο Έβανς υπέπεσε σε flopping δίνοντας το δικαίωμα στον Τζόουνς να μειώσει σε 80-79. Ωστόσο ο Μάνεκ με τρίποντο-μαχαιριά κλείδωσε τη νίκη για τη Ζάλγκιρις.

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 42-48, 64-62, 79-84

Δείτε τα στατιστικά εδώ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube