Ολοκλήρωσε με ήττα τη σεζόν του στην Ευρωλίγκα Γυναικών ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκες» πάλεψαν μέχρι τέλους στη Βαλένθια όμως τελικά η ισπανική ομάδα πήρε το ροζ φύλλο με σκορ 65-55, με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσουν την διοργάνωση στην τελευταία θέση του ομίλου, με ρεκόρ 1-13. Οι Ισπανές, από την άλλη, με αυτή τη νίκη έφτασαν στο 9-5 και εξασφάλισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση, στην τέταρτη θέση του ομίλου.

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά στο πρώτο ημίχρονο λόγω και της έλλειψης κινήτρου απέναντι στη Βαλένθια που «καιγόταν» για νίκη, με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω από νωρίς με διψήφια διαφορά (39-28). Παρόλα αυτά, οι παίκτριες του Νίκλα έβγαλαν αντίδραση στο δεύτερο μέρος και μείωσαν σταδιακά τη διαφορά, η οποία ήταν μόλις στους πέντε πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (47-42). Στην τέταρτη, ωστόσο, οι Ισπανές έλεγξαν και πάλι το ματς κι έφτασαν τελικά στο θετικό αποτέλεσμα.

Κορυφαία των ερυθρολεύκων ήταν και πάλι η Μέγκαν Γκούσταφσον με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ 11 πόντους είχε η Σταμολάμπρου και 10 η Αγιούσο. Για τη Βαλένθια, 15 πόντους είχε η Άνχελα Σαλβαδόρες και 12 η Λόρεν Κοξ.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 39-28, 47-42, 65-55

Αναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube