Οι Ισπανοί περίμεναν πολλά περισσότερα από την εθνική τους ομάδα. Τελικά ήρθε ο αποκλεισμός στην φάση των «16» από την οικοδέσποινα Ρωσία και η διαδικτυακή «Marca» έκανε ένα γκάλοπ για να εντοπίσει, σε ποιους αποδίδει ευθύνες για την αποτυχία το φίλαθλο κοινό. Ποιοι παίκτες δεν τα πήγαν καλά, ποιος άξιζε περισσότερα λεπτά; Ποια είναι η ευθύνη του Ρουμπιάλες;

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 211.000 άτομα. Το 53% αυτών πιστεύει πως η απόφαση του προέδρου της ισπανικής Ομοσπονδίας, Ρουμπιάλες, να αντικαταστήσει τον Λοπετέγκι λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα του Μουντιάλ, είναι η κυρίαρχη αιτία του αποκλεισμού.

Το 45% πιστεύει πως ρόλο έπαιξε η ανασφάλεια που δημιούργησε στο τέρμα ο Ντε Χέα, ενώ στην τρίτη θέση συναντάμε τα αμυντικά προβλήματα.



Πολύς λόγος έγινε και για τους παίκτες που δεν χρησιμοποιήθηκαν ιδιαίτερα. Σε ερώτηση για το ποιος ποδοσφαιριστής θα έπρεπε να πάρει μια ευκαιρία στη Ρωσία, το 44% ψηφίζει τον Κεπά, ενώ 40% λέει πως ο Ιέρο θα έπρεπε να δώσει περισσότερο χρόνο στον Σαούλ.

Ως καλύτερο παίκτη σε απόδοση, το συντριπτικό 79% επιλέγει τον Ίσκο. Στην δεύτερη θέση είναι ο Ντιέγκο Κόστα. Τη βάση περνάνε οι Ράμος, Νάτσο, Μπουσκέτς, Κόκε, Ινιέστα, Λούκας Βάσκεθ, Ιάγκο Άσπας και Ροντρίγο. Οι υπόλοιποι παίκτες, μαζί με τον Ιέρο δεν κέρδισαν τους Ισπανούς φίλαθλους. Στην πρώτη θέση από τη λίστα που δυσαρέστησε τον κόσμο είναι ο Ντε Χέα με 92% και ο Σίλβα με 86%.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube