Ο αδερφός του αδικοχαμένου Ντράζεν, Άτσο Πέτροβιτς, θέλησε να αποκαταστήσει την αλήθεια για τον πραγματικό λόγο που οι σχέσεις του θρύλου του μπάσκετ με τον Βλάντε Ντίβατς «πάγωσαν». Σε μεγάλη του συνέντευξη σε κροατική ιστοσελίδα, με αφορμή την τραγική επέτειο των 30 ετών από τον θάνατο του, ξεκαθάρισε πως η αδερφική σχέση με τον Ντίβατς δεν χάλασε από το συμβάν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1990, όταν ο τελευταίος άρπαξε μια κροατική σημαία από έναν φίλαθλο εν μέσω εμφυλίου, αλλά για άλλον λόγο.

«Ο Ντράζεν και ο Ντίβατς ήταν συγκάτοικοι για πολλά χρόνια στην εθνική Γιουγκοσλαβίας, ήταν πολύ καλοί φίλοι και όλα ήταν φυσιολογικά ανάμεσά τους. Την ίδια χρονιά που βρέθηκαν και οι δύο στο NBA, είχαν τακτική επικοινωνία μέχρι να αρχίσει ο εμφύλιος πόλεμος. Όταν η πατρίδα μας, το Σιμπένικ, άρχισε να βομβαρδίζεται, κάτι έσπασε μέσα στον Ντράζεν. Πολλοί φίλοι του ήταν στον στρατό, κάποιοι άλλοι σε καταφύγια και ο ίδιος βίωνε στο πετσί του όσα συνέβαιναν. Τότε σταμάτησε η σχέση του με τον Ντίβατς», τόνισε ο Άτσο Πέτροβιτς.

Παράλληλα εξήγησε πως όσα παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ «Ήμασταν κάποτε αδέρφια», που καταγράφει το πώς χάλασε η φιλία με τον Βλάντε Ντίβατς, δεν είναι ακριβώς έτσι όπως αποτυπώνονται στην μικρή οθόνη. «Το ντοκιμαντέρ αυτό χρηματοδοτήθηκε από το ΝΒΑ και είναι λογικό να έχει λειάνει κάπως τις γωνίες σε κάποιες λεπτομέρειες. Από τη στιγμή που μόνο ο Ντίβατς είναι ζωντανός, το ντοκιμαντέρ έγινε με το δικό του πρίσμα. Όταν η οικογένειά μου ενημερώθηκε πως ο Ντίβατς θα ερχόταν στο Ζάγκρεμπ για γυρίσματα και πως σχεδίαζε να επισκεφτεί τον τάφο του Ντράζεν, εμείς δεν είχαμε καμία αντίρρηση. Ακόμη και σήμερα δεν έχω κάτι με το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, αλλά πρέπει να πω ότι ορισμένα πράγματα παρουσιάζονται με… χολιγουντιανό τρόπο. Η ουσία είναι πως η σχέση τους χάλασε αποκλειστικά λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη χώρα, όχι για το περιστατικό με τη σημαία, ούτε εξαιτίας κάποιας διαμάχης».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube