Στις προηγούμενες δύο επισκέψεις του στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Νταμίρ Κάναντι είχε καταφέρει να βάλει πολύ δύσκολα στον Ολυμπιακό, φεύγοντας τη μία φορά (1/10/2017) με το «διπλό» χάρη στο γκολ του Κυριάκου Κιβρακίδη και την άλλη χάνοντας μεν 2-1 (31/3/19), αλλά η παρουσία της ομάδας του ειδικά στο πρώτο ημίχρονο εκείνου του αγώνα να είναι κάτι παραπάνω από αξιοθαύμαστη.
Η τρίτη απόπειρα δεν πλησίασε καν το ίδιο αποτέλεσμα, με την ήττα 4-0, έχοντας το ελαφρυντικό ότι έπαιζε για πάνω από μία ώρα παιχνιδιού με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μάτιτς, ωστόσο, είναι δεδομένο ότι σημειώθηκαν γεγονότα, που αν μη τι άλλο αξίζουν να αναφερθούν.
Αρχικά, από την ανακοίνωση της αποστολής, οι περισσότεροι έμειναν με ανοικτό το στόμα με τον αποκλεισμό του Γιώργου Μανούσου, που ήταν βασικός σε όλες τις αναμετρήσεις. Κανένα πρόβλημα τραυματισμού, κανένα πειθαρχικό παράπτωμα δεν καταγράφηκε στη διάρκεια των δύο εβδομάδων και η απόφαση είχε να κάνει μόνο για τους περίφημους «λόγους τακτικής». Αποκλεισμός και για τον αριστερό μπακ, Γιόζιπ Τομάσεβιτς, παίκτης που αποκτήθηκε με μεταγραφή και αποτελούσε διακαή πόθο του Νταμίρ Κάναντι το καλοκαίρι.
Αντίθετα, με μόλις λίγες μέρες στην Ελλάδα, κατευθείαν στα βαθιά «πετάχτηκε» ο Μπόγιαν Μάτιτς, που όπως αποδείχθηκε σε ένα ματς που ο Ατρόμητος καλούνταν να βρει τις ευκαιρίες του στις αντεπιθέσεις δεν του ταίριαζε ο ρόλος στην κορυφή της επίθεσης (όπως για παράδειγμα θα του ταίριαζε στο εντός έδρας με τον Παναιτωλικό, που πλέον δεν θα είναι διαθέσιμος), στην ενδεκάδα επέστρεψε μετά την αποβολή του ο Χουάν Μουνίθ χωρίς να δικαιώνει τον Κάναντι, με αποτέλεσμα ο Ραμπέλο να μένει καθηλωμένος στον πάγκο.
Δεδομένα, στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ατρόμητος δεν έχασε ένα ματς που ήταν «ζωής ή θανάτου» ή απαραίτητα υπολόγιζε βαθμό ή βαθμούς, αλλά και μόνο το γεγονός ότι αποτελεί την πιο βαριά ήττα του Αυστριακού τεχνικού στον πάγκο των Περιστεριωτών, είναι σημείο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.
Άλλη επιλογή δεν υπάρχει, παρά ο ίδιος ο 50χρονος να βγάλει τα συμπεράσματά του από όσα έγιναν στο «Γ. Καραϊσκάκης» και να αποφασίσει για τη συνέχεια που περιλαμβάνει ματς τα οποία είναι «must-win». Από την πρώτη πεντάδα με Βόλο (εντός), ΠΑΟΚ, ΟΦΗ (εκτός), ΑΕΚ (εντός) και Ολυμπιακό (εκτός), ο απολογισμός των πέντε βαθμών κρίνεται ικανοποιητικός, αφού βάσει αντιπάλων θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι και χαμηλότερος, ειδικά αν συνυπολογίζει κανείς ότι στο θεωρητικά πιο εύκολο παιχνίδι (με Βόλο εντός) το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.
Πρώτο ματς κόντρα στον Παναιτωλικό την προσεχή Δευτέρα (26/10) και μετά το Σάββατο (31/10) εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα, με τα δύο ματς να είναι στο Περιστέρι και οι «κυανόλευκοι» έχουν ως μοναδικό στόχο το «2 στα 2», ώστε να αρχίσουν τη δική τους αντεπίθεση, αφού μετά ακολουθεί παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (που θα «καίγεται» για βαθμούς) στο ΟΑΚΑ. Με αυτή τη συνθήκη, τα πραγματικά δύσκολα ματς είναι αυτά τα δύο, αφού το «πρέπει» θα είναι δεδομένα πάνω από το… κεφάλι προπονητών και παικτών.
Υ.Γ.: Στα πέντε ματς του πρωταθλήματος, ο Ατρόμητος έχει τρεις αποβολές, δύο εκ των οποίων στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων του. Σημείο για το οποίο ο ίδιος ο Νταμίρ Κάναντι θα πρέπει να επιληφθεί.
Υ.Γ.2: Τέσσερα γκολ έχει πετύχει η ομάδα του Περιστερίου μέχρι τώρα. Δύο από τον Γούτα, ένα από τον Μανούσο και ένα αυτογκόλ. Από τα πέντε πρώτα ματς, στα δύο (σε αυτά δηλαδή που έμεινε από νωρίς με 10) «κόλλησε» στο μηδέν. Το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό θα αποτελέσει κριτήριο για το πού πραγματικά βρίσκεται η ομάδα του Κάναντι στον τομέα της δημιουργίας και της εκτέλεσης, έχοντας την πολύ σοβαρή απώλεια του Μάτιτς, που αποκτήθηκε ειδικότερα για αυτά τα ματς, που ο αντίπαλος των Περιστεριωτών θα επικεντρώνεται στην άμυνά του.