Να συνδυάσει τα 100 έτη ιστορίας του με μια πετυχημένη χρονιά, θα επιδιώξει ο Ατρόμητος τη σεζόν 2023/24!

Ήδη από πέρυσι, η ομάδα του Κρις Κόλμαν -που παραμένει στο τιμόνι- κατέστησε ως κακή παρένθεση τη σεζόν 2021/22 (όπου, με τον Ουαλό τεχνικό να αναλαμβάνει στα μισά, απέφυγε στο φινάλε τον υποβιβασμό). Στην κανονική διάρκεια του περασμένου πρωταθλήματος, λοιπόν, οι Περιστεριώτες τερμάτισαν στην 8η θέση και στο -10 από τον Βόλο και την 6άδα. Συγκομιδή 29 βαθμών (7Ν-8Ι-11Η) με απολογισμό 25 γκολ ενεργητικό και 29 παθητικό (8η καλύτερη επίθεση στη Λίγκα και 6η σε επίπεδο άμυνας). Στα Playouts διατηρήθηκαν στη 2η θέση (8η συνολικά) όντας στο -3 από τον ΟΦΗ και σημειώνοντας 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες (9-7 τα τέρματα).



Στόχος ενόψει της νέας σεζόν; Το βήμα παραπάνω! Η είσοδος στα Playoffs πάντα φυσικά θα υπάρχει στο κάδρο για τον Ατρόμητο, χωρίς όμως να αποτελεί αυτοσκοπό για φέτος.

Το σημαντικότερο είναι να σημειώσει ακόμα μεγαλύτερη αγωνιστική πρόοδο, κάτι που στις τάξεις του «Αστεριού» επιθυμούν να αποτυπωθεί και στη βαθμολογία. Άλλωστε, τα δείγματα γραφής στα φιλικά είναι άκρως ενθαρρυντικά και έρχονται ουσιαστικά να δώσουν συνέχεια στην καλή εικόνα που παρουσίασε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών η ομάδα του Κόλμαν.

Ένα σύνολο με σταθερές, που διατήρησε σε σημαντικό βαθμό τον κορμό του αλλά και το οποίο προχώρησε σε αξιόλογες κινήσεις ενίσχυσης. Προεξέχοντος αυτών ο Αγκιμπού που δεν αποτελεί βέβαια νέο πρόσωπο, μιας και ο Ατρόμητος ανανέωσε τον δανεισμό του από τον Ολυμπιακό. Ένας παίκτης που προσέφερε πολλά στην ολιγόμηνη παρουσία του στο Περιστέρι και ο οποίος συνιστά την τελευταία από τις 10 μεταγραφές που πραγματοποίησε συνολικά το κλαμπ του (αναλύονται παρακάτω).

Τυπικά, ο σχεδιασμός έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο, δεν αποκλείεται κάποια έξτρα κίνηση που συνήθως προκύπτει ως ευκαιρία στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου ή εάν φυσικά μεσολαβήσει κάποια πώληση.

Τι έκανε το καλοκαίρι (3Ν-2Ι): Αν μη τι άλλο, τα πεπραγμένα του Ατρομήτου κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του (το βασικό στάδιο της οποίας πραγματοποιήθηκε στην Πορταριά Πηλίου), άφησαν υποσχέσεις για κάτι καλό.

Καταρχάς, μέτρησε τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες στα πέντε φιλικά που έδωσε. Μάλιστα, κανένα εξ αυτών στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, όπου πραγματοποίησε ολική ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου. Σύμφωνοι, πάντα το αποτέλεσμα έχει τη μικρότερη σημασία αυτή την περίοδο, αλλά δείχνει και κάτι για τον χαρακτήρα που χτίζει το σύνολο. Επιπλέον -και πιο σημαντικό- έβγαλε επί χόρτου για σημαντικά χρονικά διαστήματα πολύ καλά δείγματα γραφής: Εξαιρετική κυκλοφορία, άμεσο και γρήγορο παιχνίδι, παραγωγικότητα (άλλωστε σκόραρε σε όλα), ισορροπία στις γραμμές και κατά βάση καλή οργάνωση στα μετόπισθεν. Από άποψη στατιστικών ξεχώρισε ο Ρομπάιγ (2 γκολ/2 ασίστ). Εάν και οι διακριθέντες ήταν αρκετοί περισσότεροι, μεταξύ αυτών και τα νέα αποκτήματα.

Φάνηκε ότι ο Κρις Κόλμαν έχει εξελίξει το παιχνίδι της ομάδας του, με τη δουλειά να είναι εμφανής. Δεδομένα θα χρειαστεί αυτό να αποτυπωθεί και σε διάρκεια, εάν και είναι κάτι που συνήθως θέλει τον (λίγο ή πολύ) χρόνο του.

Τα αποτελέσματα: Βόλος-Ατρόμητος 0-1, Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 1-1, Παναιτωλικός-Ατρόμητος 0-1, Ατρόμητος-ΟΦΗ: 2-2, Λαμία-Ατρόμητος 0-2.



Μεταγραφές



ΗΡΘΑΝ: Παναγιώτης Τσιντώτας (ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα), Γκαμπριέλε Μαρκετζάνι (ελεύθερος από την Τρέντο), Λούκας Ασεβέδο (ελεύθερος από την Κολόν), Μαξίμ Ιμερέκοφ (ελεύθερος από τη Ζόρια), Δημήτρης Τσακμάκης (ελεύθερος από την Παναχαϊκή), Αγκιμπού Καμαρά (δανεικός από τον Ολυμπιακό), Ντένζελ Γιουμπιτάνα (ελεύθερος από τον Ηρακλή), Τουρ Ντιρκς (ελεύθερος από τη Βέστερλο), Νίκος Βέργος (ελεύθερος από τη Βόλφσμπεργκερ), Κάρολ Αντζιέλσκι (ελεύθερος από τη Σίβασπορ).

ΕΦΥΓΑΝ: Ανδρέας Γιαννιώτης (ελεύθερος σε Κασίμπασα), Λαουρέντιου Μπρανέσκου (ελεύθερος), Δημήτρης Χατζηισαΐας (ελεύθερος), Ντάνι Σουάρεθ (ελεύθερος), Φάνης Μαυρομμάτης (ελεύθερος σε Αλ-Ανταλάχ), Στέφανος Στρούγγης (ελεύθερος σε Αράντ), Γιάννης Οικονομίδης (ελεύθερος σε Ιωνικό), Βίκτωρ Κλωναρίδης (ελεύθερος σε Ουμρανίγεσπορ), Ντόριν Ροτάριου (τέλος δανεισμού από τη Λουντογκόρετς), Γιάννης Τσακίρης (ελεύθερος σε Άρη Πετρούπολης), Βίνταρ Κιάρτανσον (ελεύθερος σε ΤΣΣΚΑ 1948), Κωνσταντίνος Κωτσόπουλος (ελεύθερος σε Μαριεχάμν).




ΣΥΝ



Βασικό συστατικό στοιχείο πάνω στο οποίο θα επιδιώξει να χτίσει ο Ατρόμητος είναι εκείνο της ομοιογένειας. Άλλωστε, τα πρώτα αποτελέσματα (που σημειώθηκαν και παραπάνω) είναι εμφανή από την περίοδο της προετοιμασίας. Υπήρξαν προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ των Περιστεριωτών, κάτι που όμως δεν απέτρεψε το να διατηρηθεί ένας σημαντικός κορμός (θεωρητικά η αρχική ενδεκάδα θα μπορεί να αποτελείται τουλάχιστον από έξι παίκτες από το περυσινό σύνολο). Την ίδια ώρα φυσικά που ο πολύπειρος Κρις Κόλμαν συνεχίζει στο τιμόνι του «Αστεριού», όντας σε έναν βαθμό πλέον και… γνώστης της λεγόμενης ελληνικής πραγματικότητας.

Υπάρχουν σταθερές μεν, αλλά ταυτόχρονα συντελέστηκε και αναβάθμιση. Αφήνουμε στην άκρη τη θέση του τερματοφύλακα, εκεί όπου ο εξαιρετικός Γιαννιώτης αντικαταστάθηκε από τον εξίσου ποιοτικό Τσιντώτα. Στο κομμάτι των στόπερ, λοιπόν, επιχειρήθηκε μια ολική αναδόμηση. Αποχώρησε η τετράδα των Χατζηισαΐα, Μαυρομμάτη, Σουάρεθ και Στρούγγη -που, κακά τα ψέματα, την περασμένη σεζόν δεν παρείχε ιδιαίτερη ασφάλεια- και αποκτήθηκαν οι Ασεβέδο και Ιμερέκοφ με τα πολύ καλά βιογραφικά αλλά και ο νεαρός Τσακμάκης που πέρυσι ήταν εκ των διακριθέντων στη Super League 2 (λύσεις στον εν λόγω χώρο μπορούν να προσφέρουν και οι Ντε Μποκ και Έρλινγκμαρκ). Το ίδιο και στα φορ (Βέργος και Αντζιέλσκι αντί Κιάρτανσον και Κωτσόπουλου), ενώ στα εξτρέμ οι Κλωναρίδης και Ροτάριου δεν έκαναν καλή σεζόν, με τους Ντιρκς (μεγάλη εμπειρία σε Βέλγιο και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις) και Γιουμπιτάνα (MVP στην περσινή Super League 2) να φορούν τα κυανόλευκα. Όλα βέβαια μένουν αποδειχθούν στο χορτάρι.

Φυσικά, ιδιαίτερη παράμετρος αποτελεί και η ιστορική χρονιά που τρέχει το σωματείο. Πάντα τέτοιες επέτειοι -όπως είναι αυτή της συμπλήρωσης ενός αιώνας ζωής- μπορούν να μπουστάρουν ψυχολογικά τις ομάδες, δίνουν το έξτρα κίνητρο (όπως φάνηκε για παράδειγμα και στις δηλώσεις των νέων αποκτημάτων).



ΠΛΗΝ



Δεν αποτελεί ακριβώς αρνητικό. Περισσότερο καταγράφεται ως ερωτηματικό. Αφορά το ότι η μεγάλη πλειονότητα των νέων αποκτημάτων θα αγωνιστεί για πρώτη φορά είτε στην πατρίδα μας είτε στη Stoiximan Super League συγκεκριμένα. Φυσικά, αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι. Άπειρα τα παραδείγματα ποδοσφαιριστών, τα οποία δεν χρειάστηκαν χρόνο προσαρμογής. Εξάλλου, στις προαναφερθείσες μεταγραφές, υπάρχουν και ονόματα όπως εκείνα των Τσιντώτα και Βέργου που… έχουν φάει με το κουτάλι τα ελληνικά γήπεδα (και ο Αγκιμπού έχει αποκτήσει παραστάσεις). Εξού και ο έμπειρος πορτιέρε έλαβε το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ (4-2-3-1): Τσιντώτας – Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Ιμερέκοφ, Ντε Μποκ – Έρλινγκμαρκ, Έντερ – Ντιρκς, Αγκιμπού, Ρομπάιγ – Βέργος.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Κρις Κόλμαν

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube