Το βασικό πρόγραμμα προετοιμασίας για το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λιθουανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 άρχισε σήμερα για την Εθνική ομάδα.

Από το ομαδικό πρόγραμμα απείχε ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος σήμερα έκανε για πρώτη φορά ατομικό πρόγραμμα επανένταξης.

Πρόγραμμα αποφόρτισης έκαναν οι παίκτες του ΠΑΟΚ που αγωνίστηκαν χθες για τα πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας, δηλαδή, ο Σαλπιγγίδης και ο Κατσουράνης, που σήμερα ενσωματώθηκαν στην αποστολή.

Στη σημερινή προπόνηση ο Φερνάντο Σάντος έδωσε μεγάλο βάρος στην τακτική με έμφαση στην πίεση και την γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας.

Στο δίτερμα που ακολούθησε ο πορτογάλος προπονητής επέλεξε στη μια ομάδα τους: Καρνέζη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Βύντρα, Χολέμπα, Μανιάτη, Καραγκούνη, Κονέ, Γκέκα και Σαμαρά.

Στην άλλη ήταν οι: Σηφάκης, Βόκολος (ο βοηθός του Σάντος), Μανιάτογλου ( ο μεταφραστής βοηθός του Σάντος), Χριστοδουλόπουλος, Τζαβέλας, Ταχτσίδης, Τζιόλης, Φορτούνης, Νίνης και Μήτρογλου. Στα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι Φορτούνης και Μανωλάς άλλαξαν ομάδα.

Νικήτρια η ομάδα του Σηφάκη με 2-1 με γκολ του Μήτρογλου και του Χριστοδουλόπουλου. Η ομάδα του Καρνέζη μείωσε σε 2-1 με τακουνάκι του Γκέκα από σέντρα του Βύντρα.

Αύριο ο Σάντος έχει προγραμματίσει δύο προπονήσεις με την πρωινή (9:30) να πραγματοποιείται στην Τερψίθεα στην Άνω Γλυφάδα σε ένα γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα, όπως και το γήπεδο στο Βίλνιους στο οποίο θα γίνει το παιχνίδι. Το απόγευμα θα γίνει κανονικά στον Άγιο Κοσμά.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ