Και, μάλιστα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αν και φέτος απουσίασε το χρυσό μετάλλιο, όπως είχε συμβεί πέρυσι, αλλά και το 2014, με την Ελισάβετ Τελτσίδου.

Η Αντιγόνη Αλειφέρη στον τελικό των -78 κιλών ηττήθηκε από την Ισραηλινή Ραζ Χέρσκο (χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό U18 στην Σόφια το 2015) και κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο. Οι δύο αθλήτριες είχαν βρεθεί αντίπαλες και το 2014 στη Θεσσαλονίκη, με την Ισραηλινή να παίρνει και πάλι τη νίκη και το χάλκινο μετάλλιο.

«Περίμενα το χρυσό μετάλλιο, αλλά, δυστυχώς, δεν ήρθε, αν και ήμουν πιο προετοιμασμένη από άλλες χρονιές. Με δυσκόλεψε ένας τραυματισμός στην ωμοπλάτη και ήμουν "σφιγμένη". Στα προημιτελικά, αγωνίστηκα καλύτερα, αλλά στον τελικό με κατέβαλε και το άγχος», είπε η Αλειφέρη,.

«Προπονούμαι στη Γαλλία, όπου το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό. Φανταστείτε ότι στην Αλσατία έχει περισσότερους τζουντόκα σε σχέση με ολόκληρη την Ελλάδα. Σπουδάζω χημικός μηχανικός και το συνδυάζω με το αγαπημένο μου άθλημα, το τζούντο», κατέληξε η Αλειφέρη, η οποία το 2013 ήταν τρίτη στα -78 κιλά.

Το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο ήρθε από τη Μίνα-Αγνέτα Ρίκεν στα -63 κιλά. Η Ελληνίδα τζουντόκα, μετά την πέμπτη θέση στην αντίστοιχη περυσινή διοργάνωση, βρέθηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητριών, επικρατώντας στον τελικό των ρεπεσάζ της Αργεντινής Σολ Σελερίνο.

«Ήμουν καλύτερη φέτος, γιατί οι προπονήσεις μου στο εξωτερικό με βοήθησαν πολύ, αλλά και η ψυχολογία μου ήταν ανεβασμένη και δεν είχα άγχος. Ήταν ένα πολύ ωραίο συναίσθημα όταν ανέβηκα στο βάθρο και νιώθω ιδιαίτερη τιμή που διακρίθηκα σε ένα αγώνα που φέρει το όνομα του Ηλία Ηλιάδη. Αφιερώνω το μετάλλιο στους προπονητές μου, αλλά και στον πατέρα μου, που με ακολουθεί παντού. Τώρα, θα στρέψω όλη μου την προσοχή στο Ευρωπαϊκό της Φινλανδίας», είπε η Ρίκεν.

Με τα μετάλλια των Αλειφέρη και Ρίκεν, η Ελλάδα έφτασε τα 59 στην ιστορία του «Κυπέλλου Ηλιάδης» (2009-2016).


Η υπόλοιπη ελληνική παρουσία τη δεύτερη ημέρα των αγώνων:

5η θέση: Νικολέτα Σαρβανίδου (-70κ.)
7η θέση: Δημήτριος Τσουμήτας (+100κ.), Ιωάννα Θεοδώρου (-70κ.), Κωνσταντίνα Θεοδώρου (-70κ.), Μαρία Ξυγγένη (-78κ.)
9η θέση: Πέτρος Γεωργούλας Ράιτ (-81κ.), Ιχθύανδρος- Μιχαήλ Κιουρτζίδη (-100κ.), Νικόλαος Κουκαράς (-100κ.), Βίκτορ-Πιότρ Παπαδόπουλος (-90κ.), Ζωή Σπυροπούλου (-63κ.)


Στο όγδοο «Κύπελλο Ηλιάδης» συμμετείχαν συνολικά 302 αθλητές και αθλήτριες από 24 χώρες. Συνδιοργανωτές του τουρνουά ήταν, για ακόμη μία χρόνια, η ελληνική ομοσπονδία τζούντο (ΕΟΤ), o Δήμος Παλαιού Φαλήρου και ο σύλλογος «Ολυμπιονίκης Αγ. Ι. Ρέντη».

(*) Από τη Δευτέρα ως και την Πέμπτη, στο Sportcamp του Λουτρακίου, θα πραγματοποιηθεί το προπονητικό καμπ του «Κυπέλλου Ηλιάδης» που, επίσης, βρίσκεται στο επίσημο καλαντάρι της EJU. Στο καμπ θα συμμετέχουν περισσότεροι από 170 τζουντόκα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Παναθηναϊκός Α.Ο.: «Το αίτημα των μελών δεν μπορεί να εξεταστεί, πόσο μάλλον να γίνει αποδεκτό»

Βράβευση Παναγιώτη Γκιώνη στην Ε.Ο.Ε. ανάμεσα στους Έλληνες Olympians του Παρισιού

Ο Γιάννης Βρούτσης εκπρόσωπος των Κρατών – Μελών της ΕΕ στο ΔΣ του WADA, για τρία χρόνια

O 2oς Αγώνας δρόμου «Συν-Εκκίνηση» στο Πάρκο Τρίτση

Ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη Σγουρόπουλος και Τσεκούρα μετά το Feeder του Ντίσελντορφ

Βρούτσης: «Το Καυτανζόγλειο να γίνει το ΟΑΚΑ της Θεσσαλονίκης»

Στις θέσεις 33-64 του απλού στο πορτογαλικό Feeder η Τόλιου

Ένα χρυσό μετάλλιο, τρία ασημένια κι ένα χάλκινο για την Ελλάδα στα ατομικά του Διεθνούς Τουρνουά Φιλίας της Κύπρου

Στο κυρίως ταμπλό του πορτογαλικού Feeder η Τόλιου, έχασε δύσκολα στο καθοριστικό ματς η Τέρπου

Άρχισαν νικηφόρα το πορτογαλικό Feeder Τόλιου, Τέρπου, αγωνίζονται την Κυριακή για την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό