Μπορεί ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα να έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του γαλλικού μπάσκετ, ωστόσο υπάρχει κι ένας ακόμη παίκτης στον οποίο οι Γάλλοι εναποθέτουν πολλά.

Αυτός είναι ο Ισμαέλ Καμαγκατέ, 22χρονος σέντερ ύψους 2,11μ. ο οποίος την τελευταία σεζόν αγωνίστηκε στην Παρί, έχοντας 9,2 πόντους, 8,4 ριμπάουντ, 1,5 μπλοκ και 17,2 PIR στο Eurocup, σε μόλις 23 λεπτά συμμετοχής!

Ο Καμαγκατέ επελέγη στο draft του 2022 από τους Ντιτρόιτ Πίστονς, ωστόσο πλέον τα δικαιώματά του ανήκουν στους Ντένβερ Νάγκετς. Ο βοηθός GM των τελευταίων, Τόμι Μπαλσέτις, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γάλλο ψηλό και αποκάλυψε ότι θα αγωνιστεί στην Αρμάνι Μιλάνο την επόμενη σεζόν, ώστε να «ψηθεί» στο υψηλό επίπεδο!

«Είναι ένας παίκτης που μας αρέσει πολύ. Έχει μεγάλες δυνατότητες να γίνει ένας σύγχρονος σέντερ στο ΝΒΑ. Είναι εξαιρετικός στο τελείωμα κοντά στο καλάθι, είχε πάνω 70% ποσοστό αυτή τη σεζόν. Απλώς χρειάζεται περισσότερο χρόνο παιχνιδιού και εννοώ λεπτά στην Ευρωλίγκα. Η G-League είναι καλή γιατί μπορείς να παρακολουθείς στενά τους παίκτες, αλλά η Ευρωλίγκα είναι το δεύτερο καλύτερο επίπεδο στον κόσμο. Θα παίξει σε αυτό το επίπεδο, σε μια μεγάλη ομάδα, υπό έναν μεγάλο προπονητή όπως ο Έτορε Μεσίνα. Θα είναι σαν πανεπιστήμιο. Έχει ξεκάθαρα το σώμα και τις ικανότητες», ανέφερε συγκεκριμένα ο Μπαλσέτις για τον Καμαγκατέ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube