Δύσκολη εντός έδρας δοκιμασία για τον Άρη, στην 4η αγωνιστική του EuroCup!

Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης κοντράρονται με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ απόψε (20:00, Novasports Prime, bwinΣΠΟΡ FM 94.6, sport-fm.gr) στο Αλεξάνδρειο, ψάχνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη ευρωπαϊκή νίκη τους, μετά το σημαντικότατο διπλό της προηγούμενης εβδομάδας επί της Λιετκαμπέλις.



Σε εκείνο το παιχνίδι η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη επικράτησε με 92-74, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνισή της στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν και έχοντας σε μεγάλο βράδυ τον Βασίλη Τολιόπουλο (26π με 6/8 τρίποντα. Είχαν προηγηθεί οι ήττες από Βενέτσια (95-75 εκτός) και Τουρκ Τέλεκομ (68-63 εντός), ενώ την περασμένη Κυριακή (13/10) βρήκε τον Ολυμπιακό σε εξαιρετικό απόγευμα, γνωρίζοντας τη βαριά ήττα με 102-72 στο ΣΕΦ.



Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Μαντζούκας αποτελεί παρελθόν από την ομάδα, μετά τη διαμάχη του με τον Καστρίτη και τη διακοπή του δανεισμού του από τον Παναθηναϊκό AKTOR, ενώ διαζύγιο αναμένεται να βγει και με τον Ράουλι Άλκινς. Κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Χοτζ επέστρεψε μετά την μακρά απουσία και πλέον είναι κανονικά διαθέσιμος, ενώ εκτός δράσης παραμένει ο Νέιτ Λαζέφσκι, του οποίου πάντως η επιστροφή πλησιάζει.

«Οι παίκτες ήταν εξαιρετικοί κόντρα στη Λιετκαμπέλις. Από εκεί και πέρα, το πρώτο μας δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό δεν ήταν ικανοποιητικό, το συζητήσαμε. Τα σκαμπανεβάσματα είχαν να κάνουν το πνευματικό κομμάτι, οπότε όσο πιο γρήγορα γίνουμε συμπαγείς στο μυαλό, τόσο και θα μειωθούν», δήλωσε ενόψει του αποψινού ματς ο προπονητής του Άρη, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει την πολυσυζητημένη αποχώρηση του Μαντζούκα.

Από πλευράς του, ο γκαρντ του Άρη, Ντέιβιντ Ντε Τζούλιους, πρόσθεσε: «Ξέρουμε πως η Χάποελ Ιερουσαλήμ είναι μία πολύ καλή ομάδα, με αρκετά καλούς παίκτες κάποιους από τους οποίους γνωρίζουμε και από το κολέγιο. Πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας όλοι μαζί, να σταματήσουμε το δικό τους transition, να μην τους επιτρέψουμε να πάρουν δεύτερες ευκαιρίες και να έχουμε αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι μας».

Από την άλλη, η Χάποελ Ιερουσαλήμ έχει ρεκόρ 2-1 στη διοργάνωση, αφού την ήττα της από τη Βαλένθια (64-80) ακολούθησαν δύο συνεχόμενες νίκες κόντρα σε Λιετκαμπέλις (74-94) και Αμβούργο (89-74), όμως η φόρα της… κόπηκε την περασμένη Κυριακή (13/10), όταν ηττήθηκε με 85-72 από τη Χάποελ Τελ Αβίβ. Πρώτος σκόρερ της στο φετινό EuroCup ο Τζάρεντ Χάρπερ, με 23 πόντους/αγώνα).



Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί δύο φορές στο παρελθόν, τη σεζόν 2009-10, με τον Άρη να πανηγυρίζει και στις δύο περιπτώσεις.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Άρης