Η διακοπή του πρωταθλήματος ήρθε κατευθείαν μετά την πρεμιέρα του Απόλλωνα Σμύρνης και την αγχωτική του νίκη με 1-0 επί της ΑΕΛ την 4η αγωνιστική στην Ριζούπολη.

Ίσως το timing να είναι ιδανικό για την Ελαφρά Ταξιαρχία, αφού πανηγύρισε στο πρώτο της ματς στο πρωτάθλημα και έχει δύο εβδομάδες για να μοντάρει την ομάδα της και να εμφανιστεί σαφώς πιο έτοιμη στο δύσκολο εκτός έδρας ματς με τον Άρη. Ο Γιώργος Παράσχος έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της σωτηρίας του Απόλλωνα, αλλά πιο δύσκολη είναι η φάση του μονταρίσματος.

Πολλοί νέοι παικτες, ορισμένοι που έρχονται ακόμη και τώρα ξεκινούν προπονήσεις αλλά και ένα πρόγραμμα... βουνό το επόμενο δίμηνο που θα έχει τρεις εμβόλιμες αγωνιστικές! Αρχικά, πάντως, στον Απόλλωνα Σμύρνης δεν πρέπει να επηρεαστούν από την βαριά φιλική ήττα με 5-1 από τον Αστέρα Τρίπολης. Καλό ήταν που ήρθε τώρα αυτή η «σφαλιάρα», ώστε να μην πάρει κανενός το μυαλό αέρα μετά την νίκη στην πρεμιέρα της ομάδας και να διαπιστώσουν πως χρειάζεται περισσότερη δουλειά στην αμυντική τακτική. Και φυσικά άπαντες να καταλάβουν πως ο Αστέρας είναι μια έτοιμη ομάδα, με μεγάλη ποιότητα, υψηλότερο μπάτζετ και που θα στοχεύσει φέτος στην εξάδα!

Η αμυντική συμπεριφορά του Απόλλωνα κόντρα στον Αστέρα ήταν κάκιστη, πιάστηκε πολλές φορές στον ύπνο και δέχτηκε αρκετές φάσεις στην πλάτη της άμυνας, με τον Βέρχουλστ να βγάζει το πρώτο του 90λεπτο κάτω από τα δοκάρια για να έχει ρυθμό στα πόδια του αλλά να συνδυάζεται με 5 γκολ στην πλάτη. Βέβαια, μικρή ευθύνη είχε ο ίδιος σε αυτά, αφού η άμυνά του τον εξέθεσε πολλές φορές και έμοιαζε να παλεύει μόνος του με τα... θηρία! Στα θετικά συμπεράσματα του φιλικού πως Μπεντινέλι και Ντάουντα συνεχίζουν να βρίσκονται μέσα στις φάσεις και να δείχνουν ζεστοί και πως θα... τραβήξουν το κουπί στην επίθεση την φετινή σεζόν, ενώ σιγά σιγά θα αρχίσουν να μπαίνουν ορισμένοι παίκτες-κλειδιά ακόμη στην εξίσωση, όπως ο Αντονί Μουνιέ και ο Μαρκ Φερνάντεθ.

Ο τραυματισμός του Αντίλ Ράιλι είναι μεγάλο πλήγμα, αφού ο Παράσχος χάνει τον καλύτερο στόπερ που είχε στο ρόστερ του αλλά το κενό του θα καλυφθεί με τον Κροάτη, Κάρλο Μπρούσιτς που μοιάζει στα στοιχεία του. Αριστερός μπακ κατά συνθήκη αλλά παίζει με χαρακτηριστική ευκολία και στόπερ, έχει εξαιρετικά πόδια και είναι δυνατός στον αέρα, ενώ είναι και ταχύς. Την ίδια ώρα, πολύ σημαντική κίνηση είναι η απόκτηση του Ρίτσι Κιτόκο, αφού διαθέτει εμπειρία και θα μπορέσει να καλύψει πολλές τρύπες στον άξονα. Παίκτης με ποδοσφαιρική χαρακτηριστικά που ξέρει να βοηθάει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ενώ είναι καλός και στα ανασταλτικά του καθήκοντα και θα φτιάξει μια ισχυρή τριάδα στον άξονα με Φατιόν και Σλίβκα, οι οποίοι θα πλαισιώνονται από πισω με τους Λαγό, Κολ και Πατράλη για εξτρά βοήθειες!

Ο Απόλλων είναι δεδομένο πως χρειάζεται κι άλλο χρόνο για το μοντάρισμά του, αφού η ομάδα έχει φτιαχτεί σε ένα μήνα. Με την ταλαιπωρία που είχε μάλιστα λόγω του κορωνοϊού και των κρουσμάτων στην ομάδα, η προετοιμασία είχε πάει αρκετά πίσω και εδώ και 1,5-2 εβδομάδες κάνουν σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές προπονήσεις μαζί.

Ο Γιώργος Παράχος με τον Παναγιώτη Γκουτσίδη και τους υπόλοιπους συνεργάτες τους έχουν δύσκολο έργο μπροστά τους, αλλά όχι ακατόρθωτο και το στοίχημα για την Ελαφρά Ταξιαρχία θα είναι τα δύο εντός έδρας ματς της άλλης εβδομάδας με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την Λαμία, όπου τέσσερις βαθμοί τουλάχιστον θα... απογειώσουν βαθμολογικά και ψυχολογικά την ομάδα ενόψει της συνέχειας. Το πρώτο αποτέλεσμα για τον Απόλλωνα ήρθε και πρέπει να πάρει κι άλλα για να χτίσει σε αυτά τη φετινή του σεζόν! Μέσα από τα αποτελέσματα θα έρθει η ηρεμία, η ψυχολογία και θα γίνει ακόμη καλύτερη δουλειά, ωστόσο το θέμα είναι να υπάρξει ψυχραιμία ανάμεσα σε όλους ακόμη και στα στραβά αποτελέσματα και σε κάποια ήττα που δεν θα είναι στο πρόγραμμα ή θα έρθει με πιο βαρύ σκορ.

ΥΓ. Το βαρόμετρο του Απόλλωνα Σμύρνης τη φετινή σεζόν θα είναι ο Σλίβκα, ο οποίος είναι τρομερά ποιοτικός και υψηλού επιπέδου χαφ. Μόλις είναι έτοιμος στο 100% θα κάνει τη διαφορά, βοηθώντας κυρίως επιθετικά αλλά και αμυντικά και οι κυανόλευκοι πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που έχουν στο ρόστερ τους έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή.

ΥΓ. 2 Όσοι κατάφεραν να παρακολουθήσουν τον αγώνα της πρεμιέρας, το πέναλτι του Απόλλωνα Σμύρνης ξεκινάει από τον Αντονί Μουνιέ. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα και ενώ έχει γυρίσει έξω από την περιοχή σε μια στατική φάση της ΑΕΛ, έβγαλε με τρομερή μπαλιά σε κόντρα-επίθεση τον Απόλλωνα με τον Τσιλούλη και τον Μπεντινέλι και σε δεύτερη φάση η ομάδα του κέρδισε το πέναλτι που ήρθε το γκολ της νίκης. Οι μεγάλοι παίκτες, με προσωπικότητα, φαίνονται απλά με μία επαφή και με τις κινήσεις-οδηγίες τους στο χορτάρι, με τον Μουνιέ να ζητάει στους συμπαίκτες του να παίξουν με μυαλό στα εναπομείναντα λεπτά των καθυστερήσεων για να πάρουν το τριποντο.

YΓ. 3 Δεύτερη σερί επίσκεψη στην Τρίπολη για τον Γιώργο Παράσχο που δέχεται πέντε γκολ, πέρυσι με την Ξάνθη είχε ηττηθεί με 5-0. Απλή αναφορά, χωρίς καμία μομφή για τον έμπειρο κόουτς που κάνει δουλειά στον Απόλλωνα Σμύρνης και θα αρχίσει να βγαίνει σιγά-σιγά στο χορτάρι.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube