Οι Έλληνες body builders, Δημήτρης Νικολάου, Σταύρος Τριουλίδης και Λευτέρης Σιδηρόπουλος άφησαν το… κάψιμο στα γυμναστήρια και βρέθηκαν στο στούντιο του NovaΣΠΟΡ FM 94,6, στην εκπομπή «Καμένοι στο Ζέσταμα» εκεί όπου μίλησαν με τον Πέτρο Πολυχρονίδι και τον Μάνο Σπανόπουλο για το άθλημα τους.

-Τα μυστικά για την διαμόρφωση τέτοιας σωματοδομής:

«Η διατροφή και η πολύ σκληρή προπόνηση παίζουν ρολό γιατί στο άθλημα μας να έχουμε ισορροπημένη διατροφή που σε συνδυασμό με την σκληρή προπόνηση δημιουργούν τα επιθυμητά αποτελέσματα».

-Για τον χαρακτήρα όσων ασχολούνται με το άθλημα:

«Το μπόντι μπίλντινγκ είναι εκτόνωση, βγάζεις τα πάντα, ο,τι κι αν σε απασχολεί από την καθημερινότητα, μέσα στην προπόνηση είσαι πιο ήρεμος μετά από προπόνηση και έχεις χαλαρώσει εντελώς. Έχει δοθεί λάθος νοοτροπία στον κόσμο νομίζουν ότι όσοι ασχολούμαστε με το άθλημα είμαστε βίαιοι, εμείς αγαπάμε το άθλημα που κάνουμε και είμαστε καλοί άνθρωποι».

-Για το πώς προσεγγίζονται οι νέοι και ποια είναι η καλύτερη ηλικία να αρχίσει κάποιος το άθλημα:

«Προσπαθούμε να μεταφέρουμε στους νέους να κάνουν την διατροφή και τη γυμναστική τρόπος ζωής ενώ το καλύτερο είναι να αρχίσει κάποιο παιδί σε μία ηλικία 18-19 ετών, εκεί όπου θα έχουν αναπτυχθεί πλήρως. Πρέπει να προσέχουμε τον εαυτό μας είτε γυμναζόμαστε είτε όχι γιατί πρόκειται για θέματα υγείας».

-Όσον αφορά τις γυναίκες:

«Στην γυναίκα είναι ωραίο να είναι γυμνασμένη, θεωρώ ότι το μπόντι μπίλντινγκ είναι ανδρικό άθλημα και πιστεύω ότι η γυναίκα πρέπει να διατηρεί την θηλυκότητα της. Είναι καλό για μία γυναίκα να γυμνάζεται και να κάνει καλή διατροφή, όμως, μέχρι ένα όριο».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube