Το κλίμα είναι αλήθεια ότι μετά τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης έχει αλλάξει στον Ατρόμητο, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν έχει ανατρέψει την κακή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, καθώς η 13η θέση που βρίσκονται τώρα οι Περιστεριώτες κάθε άλλο παρά κολακευτική είναι.

Για αυτό το λόγο και επειδή ακόμα σε επίπεδο στόχων η κατάσταση είναι ρευστή, όλοι (από προπονητή μέχρι και παίκτες) κρίνονται και θα κρίνονται μέχρι την τελευταία αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας και στο τέλος θα παρθούν οι όποιες αποφάσεις.

Αυτές θα αφορούν κατ’ αρχήν το μέλλον του Τραϊανού Δέλλα με τον οποίο υπήρχε αρχική συμφωνία μέχρι το καλοκαίρι. Οι δύο πλευρές θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα θέσουν επί τάπητος τα θέματα που αφορούν τον προγραμματισμό και το πλάνο της ομάδας και εφόσον υπάρξει συμφωνία, θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει θέμα με το οικονομικό. Ωστόσο, για να φτάσουν διοίκηση και προπονητής σε αυτό το σημείο, πρέπει να υπάρξει ικανοποίηση από τη μεταξύ τους συνεργασία.

Κατόπιν, θα εξεταστούν τα συμβόλαια τα οποία εκπνέουν το καλοκαίρι και με βάση την προσφορά των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, θα αποφασιστεί αν θα κατατεθούν προτάσεις για την ανανέωσή τους. Το προσεχές καλοκαίρι λήγουν τα συμβόλαια των Αντρέι Γκορμπούνοφ, Νίκου Λαζαρίδη και Εντουάρντο Μπρίτο και για τους δύο τελευταίους υπάρχει πρόθεση να παραμείνουν στην ομάδα, αφού δεν υπολογίζεται μόνο η ξεκάθαρη προσφορά τους στην ομάδα, αλλά και το γεγονός ότι αποτελούν «σημαίες» της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Για τον Λευκορώσο είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει χάσει τη θέση του βασικού, υπάρχει πρόθεση να στηριχθεί ο Βασίλης Μπάρκας ως βασικός και είναι αμφίβολο αν θα θέλει και ο ίδιος να μείνει ως αναπληρωματικός. Σε κάθε περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι οι συζητήσεις τόσο με τον Νίκο Λαζαρίδη όσο και με τον Εντού Μπρίτο θα γίνουν το καλοκαίρι και μόνο τότε. Προφανώς, διερευνητικές επαφές έχουν ήδη γίνει…

Σε αυτό το σκέλος υπάρχουν οι ξεχωριστές περιπτώσεις των Βασίλη Μπάρκα και Κυριάκου Κιβρακίδη. Το συμβόλαιο του 21χρονου γκολκίπερ ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2017 και η πρόθεση του Ατρόμητου είναι να ανανεωθεί το συμβόλαιό του, τόσο γιατί υπολογίζεται ως βασικός, όσο και για να αυξηθεί περαιτέρω η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Σε ό,τι αφορά τον Κυριάκο Κιβρακίδη, το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο του 2017 και επειδή ήδη έχουν προκύψει «μνηστήρες» εντός συνόρων, ο Ατρόμητος θα κάνει κουβέντα για να του ανανεώσει το συμβόλαιο, για να ισχυροποιήσει τη διαπραγματευτική του θέση σε πιθανή πρόταση για την πώλησή του.

Παύλος Κουστέρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube