Με βόμβες «bunker buster» (καταστροφέας καταφυγίων) - ειδικά σχεδιασμένες για να καταστρέφουν υπόγειες κατασκευές – φαίνεται ότι ισοπέδωσε το Ισραήλ το αρχηγείο – καταφύγιο της Χεζμπολαχ στη Βηρυτό, σκοτώνοντας τον ηγέτης της οργάνωσης Χασάν Νασράλα και άλλους ανώτατους διοικητές που ήταν μαζί του.

Στην επιχείρηση εξόντωσης του Νασράλα «Νέα Τάξη», η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έριξε περίπου 85 τέτοιες βόμβες, βάρους 2,3 τόνων η καθεμία, στο ίδιο ακριβώς σημείο, ισοπεδώνοντας το αρχηγείο και ανοίγοντας κρατήρα σε βάθος 30 μέτρων.

Βίντεο που κυκλοφορούν σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφουν την επιχείρηση ανάσυρση της σορού του Νασράλα και άλλων αξιωματούχων της Χεζμπολάχ από τον κρατήρα.


Σύμφωνα με ιατρική πηγή και πηγή ασφαλείας στο Reuters το πτώμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ ανακτήθηκε σήμερα από τα ερείπια.

Ενώ η ανακοίνωση της Χεζμπολάχ το Σάββατο που επιβεβαίωσε τον θάνατο του Νασράλα δεν ανέφερε πώς ακριβώς σκοτώθηκε, οι δύο πηγές ανέφεραν ότι η σορός δεν είχε «άμεσες πληγές» και φαίνεται πως η αιτία θανάτου ήταν αμβλύ τραύμα από τη δύναμη της έκρηξης.

Στον Λίβανο έχει κηρυχθεί επίσημο πένθος , από αύριο Δευτέρα, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες στα δημόσια κτίρια. Τα δημόσια γραφεία θα κλείσουν επίσης την ημέρα της κηδείας του Νασράλα, για την οποία ωστόσο η Χεζμπολάχ δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την ημερομηνία.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σε αυξημένη κατάσταση ετοιμότητας οι δυνάμεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή: Ενισχύεται η παρουσία του στρατού

Λίβανος: 24 νεκροί και 29 τραυματίες από ισραηλινό πλήγμα στην πόλη Αΐν ελ Ντέλεμπ

Τραγικό δυστύχημα με εκσκαφέα στο Ρέθυμνο: Νεκρός 19χρονος και σοβαρά τραυματισμένος συνομήλικός του

Νέα πλήγματα από το Ισραήλ στο Λίβανο: Νεκροί πάνω από 20 αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ - Προετοιμασίες για άλλη επιχείρηση

Τραγωδία στην Κέρκυρα: Πέθανε ξαφνικά 14χρονος - Ένιωσε αδιαθεσία την ώρα που έπαιζε

Ο Μοχάμεντ αλ Φαγέντ είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά και την πριγκίπισσα Νταϊάνα - Η πρόταση που την έκανε «να τρέμει»

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στον Κολωνό - Ένας τραυματίας

Επιδείνωση καιρού: Που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία - Οδηγίες προστασίας από τους θυελλώδεις ανέμους

Συμπλοκή ανηλίκων στο κέντρο της Καλαμάτας - Έδειραν 15χρονο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στο κέντρο της Αθήνας για το Greece Race for the Cure