Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης με έκπληξη είδε στις 6 Φεβρουαρίου 2024 δημοσιευμένη συνέντευξη-καταγγελία μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, εκείνη τη στιγμή Γενικής Γραμματέως της Ομοσπονδίας, σε γνωστή ιστοσελίδα κι αμέσως συνέστησε τριμελή επιτροπή, η οποία, σε συνεργασία με τον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας, εξουσιοδοτήθηκε να λάβει καταθέσεις από όλους τους εμπλεκομένους προκειμένου να διαπιστωθεί από το ΔΣ η εγκυρότητα των καταγγελιών.

Τα μέλη της επιτροπής συνέλεξαν καταθέσεις συνολικά από 20 άτομα, που υπογραφούν την κατάθεση τους, οι οποίες καταγράφηκαν σε περίπου 170 σελίδες και παρουσιάστηκαν στη συνέχεια στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Στη 01/07/2024 το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε, εξέτασε διεξοδικά τις καταθέσεις και κατέληξε στα εξής συμπεράσματα: Οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι αθλητής της Εθνικής ομάδας, «είχε έλθει σε αγώνα στο ΣΕΦ μεθυσμένος κι είχε επιτεθεί σε προπονητή ομάδας» κι ότι «έχει σηκώσει χέρι σε αθλήτρια παλιότερα», είναι αόριστες, δεν επιβεβαιώθηκαν από οποιαδήποτε μαρτυρία ή άλλο στοιχείο κι είναι απορίας άξιο γιατί έγιναν μετά από τόσο μεγάλο διάστημα.

Επίσης, το συμπέρασμα της καταγγέλλουσας ότι ο αθλητής «είναι ένα άτομο ικανό να βλάψει σωματικά έναν άλλον άνθρωπο» θεωρείται απολύτως αυθαίρετο κι αβάσιμο και δείχνει εμμονή ενάντια στον αθλητή για τον οποίο σχεδόν όλοι μιλούν με καλά λόγια. Η παραδοχή δε από την ίδια την καταγγέλλουσα ότι ακόμα και τώρα, αν ο αθλητής ζητήσει συγγνώμη θα αποσύρει τις καταγγελίες, ανατρέπει από μόνη της τις θεωρίες ότι ο αθλητής είναι επικίνδυνο άτομο.

Οι καταγγελίες κατά του ομοσπονδιακού προπονητή ότι: α) «Οι αθλητές με βρίζουν με την ανοχή του προπονητή», β) «ο αθλητής έψαχνε πως έφτασαν τα μηνύματα στα χέρια μου και δεν του έκανε καμία επίπληξη», γ) «ένα μεγάλο βάρος πέφτει στον προπονητή, καθώς με τη στάση του στηρίζει αυτές τις συμπεριφορές, δεν επέπληξε κανέναν ακόμα και μετά από δέκα μέρες» δεν επιβεβαιώθηκαν από οποιαδήποτε μαρτυρία κι επιπλέον προέκυψε ότι ο προπονητής είχε ενημερώσει τον Πρόεδρο της ΕΦΟΕΠΑ, που του είπε ότι θα ασχοληθεί ο ίδιος με το θέμα, όπως κι έγινε.

Η εμμονή της καταγγέλλουσας για αποπομπή του από τη θέση του εθνικού προπονητή δεν φαίνεται να έχει συγκεκριμένη βάση.

Όσον αφορά την ύπαρξη κλίκας στην Εθνική ομάδα, σύμφωνα με την καταγγελία, η οποία εκφοβίζει και κάνει bullying σε αθλητές κι αθλήτριες ή για αθλητή που δέχεται φοβερό πόλεμο από συναθλητές του, η Επιτροπή επέμεινε σε σχετικές ερωτήσεις προς όλους όσοι εξετάστηκαν κι από κανέναν δεν προέκυψε ότι υπάρχουν αθλητές που εκφοβίζουν κάποιους άλλους μέσα στην ομάδα. Κάποιοι κατέθεσαν ότι υπάρχουν κατά περιόδους διαφωνίες μεταξύ τους, ότι υπάρχει αρκετές φορές αθλητικός ανταγωνισμός, ότι υπάρχουν διαφορετικές παρέες, αλλά κανένας απολύτως δεν κατέθεσε ότι φοβάται ή ότι νιώθει να απειλείται.

Για το θέμα bullying μεταξύ των αθλητών, καταγράφτηκε ότι ουδέποτε έγινε bullying (με την έννοια της παρενόχλησης) προς καμία αθλήτρια ή αθλητή, ενώ οι δύο ομοσπονδιακοί προπονητές συνομολογείται ότι έχουν αγαστή συνεργασία μεταξύ τους.

Εν τέλει, δεν διαπιστώνεται η ύπαρξη κάποιου σοβαρού προβλήματος κατά τη διάρκεια των προπονήσεων ή των αγώνων της Εθνικής ομάδας, τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023. Από τότε και μετά, μετά από κάποιες παρουσίες της καταγγέλλουσας στις προπονήσεις ή άλλες παρεμβάσεις της και πολύ περισσότερο μετά την καταγγελία στην αθλητική ιστοσελίδα, τις διάφορες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις δηλώσεις, τις αγωγές, μηνύσεις και καταγγελίες, το κλίμα στην Εθνική ομάδα έχει χαλάσει πολύ, γεγονός αναμενόμενο.

Στο προηγούμενο διάστημα, όμως, δεν υπήρχε, σε καμία περίπτωση, το κλίμα που περιγράφεται στην καταγγελία της κας Στάθη, η οποία φαίνεται να μεγαλοποιεί τα γεγονότα, να τα ερμηνεύει αυθαίρετα κι ίσως να χειραγωγεί αθλητές του κύκλου της, πιθανώς προκειμένου να πετύχει την απομάκρυνση του ομοσπονδιακού προπονητή, την οποία δημόσια δήλωσε ότι επιθυμεί,και να θίξει τον πρόεδρο που, επίσης, δημόσια έχει δηλώσει ότι δεν θα στηρίξει στις επερχόμενες εκλογές.

Από πολλές μαρτυρίες προκύπτουν σοβαρές ευθύνες της κας Στάθη, η οποία μιλούσε με προσβλητικά σχόλια και μείωνε την προσωπικότητα των αθλητών. Επίσης, το γεγονός ότι έγιναν τόσες δημόσιες καταγγελίες, οι οποίες αποδείχτηκαν αβάσιμες κι υποστηρίζονται ουσιαστικά μόνο από δύο άτομα του κύκλου της, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους λόγους που έγιναν.

Εξάλλου, η ίδια, εκτός των δημόσιων καταγγελιών έχει προχωρήσει σε μηνύσεις ενάντια στην Ομοσπονδία και στα περισσότερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, μεταξύ των οποίων κι ο εκπρόσωπος αθλητών, σε μία περίοδο, μάλιστα, που ετοιμαζόταν για το προ- ολυμπιακό τουρνουά που του απέφερε την έκτη συνεχόμενη πρόκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Έχει δε προσφάτως προσφύγει ενάντια σε απόφαση του ΑΣΕΑΔ, το οποίο απέρριψε την προσφυγή, δικαιώνοντας την Ομοσπονδία.

Τέλος, η κα Στάθη έχει καταθέσει αγωγή, ζητώντας υψηλή χρηματική αποζημίωση από αθλητή της Εθνικής ομάδας για φράσεις που έγραψε εναντίον της σε ομαδική συνομιλία μεταξύ φίλων αθλητών της Εθνικής ομάδας, ενώ ο ίδιος ο αθλητής έχει καταθέσει μήνυση για παράνομη υποκλοπή του συγκεκριμένου μηνύματος.

Για τον λόγο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία κρίνει πως δεν έχει την αρμοδιότητα να αποφασίσει σχετικά με το περιεχόμενο των μηνυμάτων, που, από ότι φαίνεται, υποκλάπηκαν από κλειστή ομαδική συνομιλία μεταξύ φίλων προτού υπάρξει απόφαση από τα αρμόδια δικαστικά όργανα».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube