Βρήκαν την ευκαιρία και δεν την άφησαν να πάει χαμένη οι Ράπτορς. Οι «Καναδοί» απάντησαν με τον ίδιο τρόπο στο break των Γουόριορς και κερδίζοντας στο Όκλαντ με 123-109 πήραν ξανά προβάδισμα στους τελικούς του ΝΒΑ.

Ο Κογουάι Λέοναρντ με 30 και ο Κάιλ Λάουρι με 23 πόντους οδήγησαν την ομάδα τους, αλλά πολύτιμες λύσεις πρόσφεραν Ιμπάκα, Γκριν και ΒανΒλίτ. Πάλευε σχεδόν μοναχός με 47 πόντους (ρεκόρ καριέρας στα playoffs) ο Στεφ Κάρι, καθώς πέρα από τους Κέβιν Ντουράντ και Κεβόν Λούνεϊ, δεν αγωνίστηκε τελικά ούτε ο Κλέι Τόμπσον.

Το τέταρτο ματς της σειράς θα γίνει ξημερώματα Σαββάτου και πάλι στο Όκλαντ.

Το ματς

Παρά το δυνατό ξεκίνημα του Κάρι (5-4), οι Ράπτορς έδειξαν νωρίς τις διαθέσεις τους και με εξαιρετική δουλειά από τον Σιάκαμ έφτασαν στο πεντάλεπτο σε διψήφιο προβάδισμα, 7-17.





Οι προσπάθειες του πλέι μέικερ των Γουόριορς, πάντως, έριξαν τη διαφορά από τους δώδεκα στους τέσσερις (29-33).



Όχι όμως για πολύ, καθώς οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και στο +14, 38-52, στα μισά της δεύτερης περιόδου ολοκληρώνοντας το ημίχρονο με καλύτερη εικόνα και πρωτοπορία στο σκορ, 52-60.





Οι Ράπτορς έμοιαζαν να έχουν τις απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων να πλησιάσουν και με τρία μεγάλα τρίποντα του Γκριν έφτασαν στο +16, 80-96, μισό λεπτό πριν βγει το τρίτο δωδεκάλεπτο. Ο Κάρι, που είχε ήδη 40 πόντους, έμοιαζε να παλεύει μόνος του, αλλά το δικό του έμμεσο τρίποντο έριξε τη διαφορά στους επτά, 89-96.

Η αντίδραση των «Καναδών» ήρθε άμεσα και με πολύτιμες λύσεις από Ιμπάκα και Λάουρι αποκατέστησαν την τάξη (91-107). Σε μια απέλπιδα προσπάθεια, οι πρωταθλητές μείωσαν στους δέκα, 105-115, αλλά το απίθανο τρίποντο του ΒανΒλίτ τούς έκοψε οριστικά τα πόδια.





Δωδεκάλεπτα: 29-36, 52-60, 83-96, 109-123.





ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube