Ριζικές αλλαγές αναμένεται να γίνουν το φετινό καλοκαίρι στην Άλμπα.

Η φετινή σεζόν ήταν άκρως αποτυχημένη για την ομάδα του Βερολίνου και σύμφωνα με την ιστοσελίδα «rbb24.de» η επόμενη δεν θα είναι ίδια.

Εκτός από την απώλεια του Κυπέλλου με τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Final Four από την Μπάγερν Μονάχου, η Άλμπα αποχαιρέτησε πρόωρα και τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, μένοντας εκτός από την Ουλμ στην πρώτη φάση των playoffs.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, αυτό το καλοκαίρι αναμένεται να αποχωρήσουν αρκετοί παίκτες και μάλιστα «μεγάλα ονόματα». Οι πιο «ηχηρές» αποχωρήσεις αφορούν στους Λουκ Σίκμα και Μαόντο Λο. Ο Αμερικανός φόργουορντ αγωνίζεται στη γερμανική ομάδα από το 2017, ενώ ο Γερμανός γκαρντ την τελευταία τριετία.

Στο μεταξύ, είναι πιθανό να φύγουν ακόμη οι Λουίς Ολίντε, Μπεν Λάμερς και Γιόνας Μάτισεκ. Παράλληλα, άγνωστη είναι η κατάσταση του Τζαλίν Σμιθ. Ο Αμερικανός με το κροατικό διαβατήριο έχει συμβόλαιο, ωστόσο έχει εκφράσει την επιθυμία να αγωνιστεί σε ομάδα με πιο υψηλούς στόχους στην Ευρωλίγκα.

Από ‘κει και πέρα, υπάρχει μεγάλη σιγουριά στην Άλμπα ότι και την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα. Αυτό, δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Λούκα Μπάλντι, ο οποίος παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και για υπογραφή εγγυημένου συμβολαίου με τη διοργάνωση.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube