Δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου μετά την εντός έδρας νίκη της ΑΕΚ επί του Βόλου για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League έκανε ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος μίλησε για τη συμπλήρωση 100 αγώνων στον πάγκο της Ένωσης, στάθηκε στο εντυπωσιακό ντεμπούτο του Πιερό, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Τσιλούλη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ:

Για τη νίκη επί του Βόλου και τη συμπλήρωση 100 παιχνιδιών στον πάγκο της ΑΕΚ: «Είμαι χαρούμενος για τη νίκη και πώς απέδωσαν οι παίκτες. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, είμαι ευγνώμων στη ζωή. Μου έχουν συμβεί πράγματα που ποτέ δεν φανταζόμουν. Έφυγα από τα 15 μου χρόνια από το σπίτι μου με ένα όνειρο. Με στόχο να αλλάξω το μέλλον όλης μου της οικογένειας. Είμαι 50 ετών. Με στεναχωρεί που ο πατέρας μου δεν είναι εδώ να ζήσει μαζί μου κάποιες στιγμές. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι πάντα στην καρδιά μου και θα είναι ό,τι κι αν συμβεί. Γνωρίζετε ότι έχω ένα πρόσωπο. Πάντα λέω ότι είμαι πιστός στα συναισθήματά μου, αλλά στη ζωή έχω μάθει να είμαι ευγνώμων. Προέρχομαι από μία φτωχή οικογένεια και ευχαριστώ το Θεό για κάθε βήμα που κάνω προς τα εμπρός».

Για τους τραυματισμούς που έχουν ταλαιπωρήσει τους παίκτες της ΑΕK: «Στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχουν τραυματισμοί. Θα κοιτάξουμε ακόμα περισσότερο, μήπως δεν κάναμε κάτι σωστά. Προσπαθούμε να προσέχουμε τους παίκτες από τη διατροφή τους, το βάρος του, τα χιλιόμετρα που κάνουν καθημερινά, την ένταση. Διαφοροποιούμε τις προπονήσεις με κάποιους παίκτες που έχουν θέμα με φυσική κατάσταση. Είναι όμως ποδόσφαιρο. Έχω παίξει ποδόσφαιρο και δεν έχω παίξει παιχνίδι χωρίς να πονάω. Είναι μέρος αυτού. Προσπαθούμε να το αποφύγουμε, αλλά πάλι καλά όσοι παίκτες μπαίνουν είναι έτοιμοι».

Για το τι προσπαθεί να αλλάξει σε σχέση με την περασμένη σεζόν: «Είναι αλήθεια ότι πάντα προσπαθούμε να δουλεύουμε με έναν τρόπο. Δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό. Δεν θα σας "πουλήσω" ότι κάνουμε κάτι διαφορετικό. Δυο χρόνια που ειμαι εδώ υπέγραψα να κάνουμε μία ομάδα ανταγωνιστική. Η ομάδα είναι ανταγωνιστική. Υπάρχουν ματς που η ομάδα κάνει πολλές ευκαιρίες και με έχετε ρωτήσει αν με απασχολεί που δεν μπαίνουν γκολ και σας έλεγα όχι.

Αν δούμε κάθε ματς ξεχωριστώ – που βλέπω εγώ δύο και τρεις φορές το καθένα – ψάχνουμε να είμαστε πρωταγωνιστές με ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Υπήρξαν φάσεις που δεχθήκαμε γκολ εύκολα. Έχουμε δεχθεί γκολ και από… τέρμα σε τέρμα! Σε αυτή τη φάση για παράδειγμα δεν μπορούμε να δουλέψουμε πως να μη δεχθούμε γκολ από… αντίπαλο τερματοφύλακα. Η ομάδα μας έχει χαρακτηριστεί που παίζει επιθετική άμυνα.

Μέσω της πίεσης έχουμε καταφέρει να πετύχουμε κάποια γκολ, αλλά υπάρχει κι άλλος λόγος που κάνω μία ομάδα με ένταση και επιθετικότητα: να παίζουμε όσο πιο μακριά από τη δική μας εστία. Κάποια στιγμή και ο αντίπαλος θα φτάσει στην περιοχή μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε. Στο 70% το καταφέραμε. Υπάρχει και ένα ποσοστό που όλοι κάνουμε λάθη και εγώ φυσικά. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν διάφορα στυλ. Σε κάποιους αρέσει η σοκολάτα και άλλους η… Nutella. Και στο ποδόσφαιρο κάποιους τους αρέσει με 10 παίκτες πίσω από τη μπάλα.

Ποιος μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία; Εμείς κάνουμε προπόνηση να μη δεχόμαστε γκολ. Κάνουμε προπόνηση ότι η ομάδα ανήκει σε αυτό το κλαμπ. Κάνουμε προπόνηση να βάλουμε τους δικούς μας παίκτες στην αντίπαλη εστία. Δουλεύουμε τελειώματα, σέντρες, το ένας εναντίον ενός. Τώρα ποιοι είναι αυτοί που καθορίζουν σε χιλιοστά δευτερολέπτου το αποτέλεσμα; Είναι οι παίκτες. Άλλες φορές βγαίνει, άλλες όχι. Αυτοί που διατρέχουμε ρίσκο είμαστε εμείς οι προπονητές. Και έτσι πάει…»
.

Για τον Πιερό: «Δεν είχαμε σχεδιάσει να μπει από την αρχή. Έχει έρθει λίγο καιρό. Έχει κάνει λίγες προπονήσεις μαζί μας και του δώσαμε μόνο 2-3 κατευθύνσεις για το που πρέπει να κινείται. Αυτές οι 2-3 τρεις οδηγίες, τα χαρακτηριστικά του και τα πολλά που έχει να δώσει στην ομάδα, μας έδωσε μία… ανάσα. Μας έδωσε την ευκαιρία όταν θέλαμε να ψάξουμε τον επιθετικό μας να κατεβάσει τη μπάλα. Όλοι οι συμπαίκτες του κι εμείς, είπαμε να εκμεταλλευτούμε τα χαρακτηριστικά του. Ευτυχώς βγήκαν τα πράγματα όπως θέλαμε. Πρώτο παιχνίδι, να κάνει τέτοιο ντεμπούτο… Δεν έχω αμφιβολία ότι θα είναι σημαντικός. Πάλι καλά που τον φέραμε. Σήμερα θα παίζαμε χωρίς επιθετικό! Ήρθε την κατάλληλη στιγμή!».

Για το πρωτάθλημα μέχρι στιγμής και τους «μικρούς» που δείχνουν επικίνδυνοι: «To πρωτάθλημα ξεκίνησε καλά. Πιστεύω πως αυτές οι ομάδες που έχουν μικρότερες μπάτζετ προσπαθούν να κάνουν το παιχνίδι τους και δυσκολεύουν τον αντίπαλο. Δεν μου αρέσει να τις αποκαλώ μικρότερες ομάδες. Το σημαντικό είναι να προηγηθείς γρήγορα αλλιώς τα παιχνίδια γίνονται περίπλοκα. Είναι σαν το παράδειγμα που έδωσα πριν με τη σοκολάτα και τη Nutella. Μπορείς να βάλεις 10 παίκτες πίσω. Για τον Βόλο είδα μια καλή ομάδα, με καλούς παίκτες και καταφέραμε να τους ξεπεράσουμε. Όσες φορές έχουμε παίξει απέναντι στον Βόλο, απόψε ήταν η καλύτερη ομάδα του Βόλου».

Για τον βαθμό που είναι ικανοποιημένος για το ρόστερ: «Έχω πολλούς ποδοσφαιριστές. Υπερβολικά μεγάλος αριθμός για τα δικά μου γούστα. Το να μην μπορέσουμε να προκριθούμε στην Ευρώπη, όπως θέλουμε τόσο πολύ, μας δημιούργησε το πρόβλημα να έχουμε πολλούς παίκτες. Δεν μου αρέσει να ξεχωρίζω ποδοσφαιριστές. Κάνω την ίδια προπόνηση σε όλους. Είναι δύσκολος να έχεις τόσους παίκτες γιατί πολλοί μένουν εκτός. Σε πολλά παιχνίδια πολλοί μένουν εκτός και έχοντας παίξει πολλά χρόνια ποδόσφαιρο ξέρω πως αυτοί που μένουν εκτός αισθάνονται καλύτεροι.

Έχω μιλήσει ξεχωριστά με τον κάθε έναν την κάθε κατάσταση και το κάθε ενδεχόμενο. Πρέπει να προπονούνται σαν επαγγελματίες και να είναι έτοιμοι όταν και αν τους πω να παίξουν. Ο Μήτογλου, ο Κάλενς και ο Πιερό δεν ήταν να ξεκινήσουν. Η "διαμαρτυρία" τους θα πρέπει να προέρχεται από την προπόνηση. Όταν έρχονται οι ποδοσφαιριστές στις ομάδες μου μιλάω πολύ μαζί τους. Δεν τους υπόσχομαι θέσεις βασικού.

Εντυπωσιάστηκα όταν μίλησα με τον Τσιλούλη. Μου είπε πως ήταν όνειρο ζωής να παίξει σε μια τόσο μεγάλη ομάδα. Σήμερα ήταν στην αποστολή μόνο για να είναι κοντά στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές και να έρθει στο ξενοδοχείο. Τελικά κάθισε στον πάγκο και έπαιξε. Χαίρομαι για τη χαρά του που έπαιξε.

Ήταν το ίδιο που είχα πει και στον Πήλιο. Την ίδια διάθεση που είχε τώρα στις προπονήσεις, πρέπει να δείχνει και την ίδια και στα… 100 παιχνίδι. Σας είπα στα 15 μου χρόνια έφυγα για την οικογένειά μου. Δεν ξεχνάω να κοιτάω πίσω και από που προέρχεται. Τότε ενας παίκτης θα κάνει μεγάλα πράγματα. Το ίδιο συμβαίνει και στη ζωή. Και εσείς οι δημοσιογράφοι, φαντάζομαι θα είχατε μεγάλη διάθεση όταν ξεκινήσατε. Εκτιμώ αυτή την ανθρώπινη πλευρά. Αυτή την ταπεινότητα. Αν κερδίζω στο ποδόσφαιρο είναι φυσικά καλύτερα.

Σε όλα τα κλαμπ που έχω παίξει ήταν νικητές. Μαθαίνω να νικάω. Έχω προπονήσει τέσσερις ομάδες. Με τις τρεις κέρδισα πράγματα με μία όχι. Αλλά και σε αυτή κέρδισαν πολλά κάποιοι παίκτες. Όποτε όταν βλέπω έναν άνθρωπο να απολαμβάνει αυτά τα λίγα λεπτά συμμετοχής και να το απολαμβάνει, το χαίρομαι για εκείνον. Αυτό δε σημαίνει ότι θα παίξει και στο επόμενο παιχνίδι. Θα πρέπει να συνεχίσει στις προπονήσεις. Είναι κάτι άξιο, γιατί ο συγκεκριμένος παίκτης δεν έκανε ποτέ… μούτρα. Για μένα είναι παραδείγματα προ μίμηση»
.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ολοταχώς προς συμφωνία για νέο συμβόλαιο Ολυμπιακός και Ροντινέι!

Ο Πελίστρι με φανέλα του Παναθηναϊκού του 1934: «Από το θέατρο των ονείρων, κυνηγώντας τα όνειρά του στην Αθήνα» (pics)

Ολυμπιακός: Τελέστηκε ο ετήσιος αγιασμός στον Ρέντη παρουσία Βαγγέλη Μαρινάκη

Πρόστιμο σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ - Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες ο γυμναστής της Ένωσης, Γκίντο Μπονίνι

ΠΑΟΚ: Το φατούρο στον Λόβρεν και το σχόλιο του Ντάνιελ Στάριτζ για τον «αδερφό» του!

Τσακίρης: «Ο τραυματισμός Γκαρσία δικαιολογεί την άποψη ότι χρειαζόταν και τρίτο φορ σαν τον Μαρσιάλ η ΑΕΚ»

Σβαμπ: «Στον ΠΑΟΚ έχω γνωρίσει παίκτες από 28 διαφορετικά έθνη»

Νικολακόπουλος: «Οι συζητήσεις για το νέο συμβόλαιο του Ροντινέι και η αλλαγή που ζήτησε ο Βραζιλιάνος»

Αθανασίου: «Έχει σταματήσει κάθε συζήτηση για ροτέισον στο τέρμα ο Ντραγκόφσκι - Τα δεδομένα για 11άδα με Πανσερραϊκό»

Έρχεται για τον Άρη ο Κουάισον

TAGS: A.E.K.