Μιλώντας στην Cosmote TV ενόψει του αγώνα της ΑΕΚ με την Athens Kallithea, ο Ματίας Αλμέιδα σχολίασε την εικόνα που βγάζουν οι νεοφώτιστοι στο γήπεδο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι μια ομάδα που δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται καιρό στη μεγάλη κατγορία. Έχουν έξυπνο προπονητή».

Αναφορικά με τον Άντονι Μαρσιάλ, τον περιμένει στις προπονήσεις της ομάδας από τη νέα εβδομάδα, αφού θέλει να δει το επίπεδο της φυσικής κατάστασης του παίκτη, ενώ, ανέφερε ότι «στη θέση που παίζει ο ποδοσφαιριστής, θα βρεθούν τρόποι για να μπορέσουν να συνδυαστούν δύο ποδοσφαιριστές ταυτόχρονα στην επίθεση».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα στην Cosmote TV:

Πριν από το παιχνίδι με τον Βόλο, με δεδομένες τις απουσίες, μας είχατε πει ότι το μόνο ζητούμενο ήταν η νίκη. Ισχύει το ίδιο και απέναντι στην Athens Καλλιθέα, με δεδομένο ότι και απέναντί της θα έχετε πολλές απουσίες;

Ο στόχος είναι πάντα το να κερδίζουμε. Ανεξαρτήτως αν έχουμε πάντα τους ποδοσφαιριστές όλους διαθέσιμους ή όχι, η δική μας η νοοτροπία είναι να προσπαθούμε για τους τρεις βαθμούς.

Θα αντιμετωπίσετε μια ομάδα που προκάλεσε προβλήματα τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στον Παναθηναϊκό. Πως την αξιολογείτε;

Μια ομάδα που αν και ανέβηκε φέτος, δίνει την εντύπωση ότι είναι εδώ και καιρό στη μεγάλη κατηγορία. Έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια ομάδα ισοδύναμη σε όλες τις γραμμές της. Με ένα σύστημα που από ό,τι φαίνεται, γνωρίζουν πώς να το παίξουν.
Αυτό σημαίνει ότι έχουν έναν έξυπνο προπονητή. Και με ποδοσφαιριστές σε κάθε γραμμή, που παρ’ ότι έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητές τους σχεδόν τέλεια.

Μιλώντας νωρίτερα για τις απουσίες, ποτέ δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση για έναν προπονητή. Είναι, όμως, ταυτόχρονα μια ευκαιρία για όσους επιλέξετε να αγωνιστούν, να επωφεληθούν και να προσπαθήσουν να κρατήσουν τη θέση;

Η αλήθεια είναι ότι ο κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να επωφεληθεί τις στιγμές που καλείται να παίξει. Ο ανταγωνισμός πιστεύω ότι γεννιέται μέσα από τις προπονήσεις. Υπήρξαν παίκτες που είχαν πρόβλημα φυσικής κατάστασης, άλλοι ποδοσφαιριστές που είναι με ίωση. Και υπάρχουν και θέσεις, στις οποίες διαθέτουμε δύο ή τρεις ποδοσφαιριστές, οι οποίοι τυχαίνει να μην είναι καλά ταυτόχρονα.

Ο Άντονι Μαρσιάλ είναι εδώ και λίγες ημέρες ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

Όλοι γνωρίζουμε την ποιότητα του ποδοσφαιριστή. Ελπίζουμε και περιμένουμε να μπορέσει να προσαρμοστεί γρήγορα κυρίως στη φυσική του κατάσταση. Έχει αρκετό καιρό που προπονείται μόνος του. Γίνονται κάποιες εξετάσεις, που έχουν να κάνουν με τη φυσική κατάσταση, για να δούμε σε ποιο επίπεδο βρίσκεται και πόσο μπορεί να φτάσει. Ελπίζουμε την επόμενη εβδομάδα να τον δούμε στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα.

Μας έχετε πει εδώ και καιρό ότι το ρόστερ είναι μεγάλο και πως είναι πολλοί οι ποδοσφαιριστές. Το σκεπτικό της απόκτησης του Μαρσιάλ είναι πως όταν παρουσιάζεται σε μια ελληνική ομάδα μια τέτοια ευκαιρία δεν μπορεί να την αφήσει να περάσει ανεκμετάλλευτη;

Είναι στην ομάδα γιατί βρέθηκε τώρα αυτή η ευκαιρία. Βρίσκεται εδώ γιατί έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από το club για να τον φέρει. Σίγουρα στη θέση που παίζει ο ποδοσφαιριστής, θα βρεθούν τρόποι για να μπορέσουν να συνδυαστούν δύο ποδοσφαιριστές ταυτόχρονα στην επίθεση. Και έπειτα, ναι, είναι πολλοί ποδοσφαιριστές σε κάποιες θέσεις, αλλά πλέον αυτοί είναι οι παίκτες και ξέρουν τους κανόνες.

Μια διευκρίνιση: εννοείτε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε την ΑΕΚ κάποια στιγμή φέτος να παίζει με δύο επιθετικούς;

Μπορεί να παίξουμε και με… τέσσερις (σ.σ. γέλια)! Ποτέ δεν ξέρεις (σ.σ.γέλια)!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αθανασίου: «Για αυτό αφήνει εκτός τον Σπόραρ ο Αλόνσο, πρέπει να δείξει πρόοδο ο Παναθηναϊκός»

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τη νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού, αλλά και το διπλό του ΠΑΟΚ στον Βόλο

Μάντζιος: «Το δουλέψαμε το γκολ όλη την εβδομάδα, σπάσαμε το πρέσινγκ του Ολυμπιακού»

Πολλά παράπονα ο Ολυμπιακός για τη διαιτησία του Παϊρέτο

Οι καλύτερες στιγμές και τα γκολ από την ισοπαλία του Παναιτωλικού με τον Asteras AKTOR

Χριστόγλου: «Μπλόκαρε τελείως ο Ολυμπιακός, χωρίς ανάπτυξη από δεξιά δεν έχει άλλη δυνατότητα»

Μακελελέ: «Χρειάζομαι χρόνο με τους παίκτες μου - Είμαστε στο ξεκίνημα, χρειάζεται υπομονή»

Μάντζιος: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι – Ευχαριστούμε τον κόσμο μας»

Νικολακόπουλος: «Ο Ολυμπιακός έχει μπλοκάρει εντελώς, σαν να μη ξέρει τι να κάνει μέσα στο γήπεδο»

Είχε… ψυχή Μακελελέ και έφυγε αλώβητος από το Αγρίνιο ο Asteras AKTOR!

TAGS: A.E.K.