• Η στόχευση της διαιτησίας της ισπανικής ομάδας, υπό τον SANCHEZ MARTINEZ JOSE MARIA, που έφερε η ΚΕΔ στο Καραϊσκάκη για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, φάνηκε από «χίλια δύο» πράγματα.
• Από τα δύο φάουλ που δεν έδωσε υπέρ του Ολυμπιακού έξω από την περιοχή του Ζίφκοβιτς στα πρώτα μόλις λεπτά, μέχρι τον τρόπο που διαχειρίστηκε το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά, τόσο κυνικό και «χειρουργικό», που ούτε όλοι μαζί οι πρώην διαιτητές που έχει ο ΠΑΟΚ (Τεβεκέλης, Σαραϊδάρης και δεν ξέρω κι αν είναι ακόμη κι ο Σλοβάκος ο Μίχελ) θα το έκαναν, στα νιάτα τους, όταν έπαιζαν, εννοώ.
• Για όσους δεν το παρατήρησαν, στο τελευταίο δεκάλεπτο, από το 84’ έως το 94’, ο Ισπανός κατάφερε και…βρήκε πέντε φάουλ κατά του Ολυμπιακού, εκ των οποίων τα τρία επιθετικά φάουλ, εις βάρος του Σουντανί, του Γκερέρο και ξανά του Σουντανί!!! Όλα ήταν ανύπαρκτα, με αποκορύφωμα το τελευταίο, στο 93’, όπου είχε προηγηθεί ξεκάθαρο φάουλ υπέρ του Αραμπί. Στο ίδιο διάστημα το «κοράκι» από την Ισπανία σταμάτησε δύο φορές το παιχνίδι για να εκτελεστούν «τυπολατρικά» φάουλ, την στιγμή που ο Ολυμπιακός έφευγε γρήγορα στην επίθεση. Δεν άφησε το πλεονέκτημα, εξυπηρετώντας το παιχνίδι του ΠΑΟΚ.
• Καλά για το πρώτο πέναλτι υπέρ του Ποντένσε, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ο μοναδικός Έλληνας διαιτητής που δεν το είδε ήταν ο Τάσος Κάκος, στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη. Ο Βαρούχας ήταν κατηγορηματικός στην «Αθλητική Κυριακή» ότι υπήρξε παράβαση από τον Ελ Καντουρί, ενώ το ίδιο έκανε κι ο άλλος παλιός διαιτητής, ο Ακρίδας, που εδώ και χρόνια σχολιάζει τις φάσεις: «Στο 48? μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ ο Ποντένσε, τον βρίσκει ο αμυντικός του ΠΑΟΚ Ομάρ Ελ Καντουρί, στην γάμπα και χαμηλά στην φτέρνα, είναι ανατροπή, κακώς δεν δόθηκε πέναλτι και κακώς δεν χρησιμοποιήθηκε το VAR».
• Ποιο ήταν το ακόμη χειρότερο για εμένα από τη διαιτησία του Ισπανού, που βάσει όλων όσων είδαμε ήρθε εδώ κι έκανε τεράστια ζημιά στον Ολυμπιακό; Οι καθυστερήσεις που δεν κράτησε, ξεφτιλίζοντας τη διαιτησία, αλλά πάνω απ΄ όλα το ποδόσφαιρο…
• Το παιχνίδι είχε συνολικά μίνιμουμ οκτώ λεπτά καθυστερήσεις! Ενάμιση λεπτό σταμάτησε λόγω του τραυματισμού του Ποντένσε στο πέναλτι που δεν δόθηκε. Δύο λεπτά σταμάτησε λόγω του τραυματισμού του Βαλμπουενά στο εύστοχο δικό του πέναλτι. Ενάμιση λεπτό σταμάτησε στον τραυματισμό του Ίνγκασον στο 89’. Κι έγιναν και πέντε αλλαγές στο β΄ημίχρονο. Χωρίς τίποτα άλλο να λάβουμε υπόψιν μας, μόνο τα ‘χοντρά χοντρά’, είναι οκτώ λεπτά.
• Ο Ισπανός, όμως, (με την συνδρομή και του Σιδηρόπουλου; Εγώ θέλω να πιστεύω όχι…) κράτησε μόλις τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις και έβαλε άλλο μισό λεπτό εξτρά, προφανώς λόγω της κίτρινης στον Ζίφκοβιτς για καθυστέρηση στο 94’...
• Κι εδώ έχουμε το εξής φαινόμενο: όταν ο ΠΑΟΚ χάνει στην Τούμπα, οι διαιτητές κρατάνε καθυστερήσεις μέχρι να ισοφαρίσει! Με τον Άρη ισοφάρισε στο 97’ και το ματς έληξε στο 98’! Με τον Παναθηναϊκό ισοφάρισε στο 101’ και τότε έληξε το ματς!!!
• Αντίθετα, όταν ο Ολυμπιακός «τρέχει» να πάρει ένα παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, τα ρολόγια των διαιτητών που στέλνει η ΚΕΔ της ΕΠΟ μετράνε διαφορετικά! Και το παιχνίδι κόντρα στον, τι σύμπτωση, ΠΑΟΚ, τελειώνει στο 94’ και 30’’…
Άσχετο: το Σάββατο παίζουν Παναιτωλικός-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-Ξάνθη. Ως δια …μαγείας, η ΕΠΟ όρισε στα μεσοβδόμαδα παιχνίδια Κυπέλλου τον Παναιτωλικό να παίξει Τρίτη και την Ξάνθη Τετάρτη. Έτσι, ο Παναιτωλικός, παίζοντας μάλιστα στο γήπεδο του το ματς πρωταθλήματος, θα έχει μία ημέρα παραπάνω να ξεκουραστεί ενόψει Ολυμπιακού σε σχέση με την Ξάνθη, παίζοντας μάλιστα εκτός έδρας το παιχνίδι της πρωταθλήματος.
Κατά διαβολεμένη… σύμπτωση, όταν είχαν παίξει τις προάλλες Ξάνθη-Ολυμπιακός, και τότε Σάββατο, η Ξάνθη είχε ξανά αγώνα Κυπέλλου αμέσως πριν από εκείνο το παιχνίδι και η ΕΠΟ είχε ορίσει τον αγώνα της για το Κύπελλο ημέρα Τρίτη κι έτσι η Ξάνθη είχε μία ημέρα παραπάνω να ξεκουραστεί ενόψει Ολυμπιακού…
Αν μη τι άλλο, εκεί στη Βόρεια Ελλάδα, δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη…