Να αποφύγει αυτό που συνέβη πέρυσι όταν η ομάδα δεν κατάφερε να αγωνιστεί στην Ευρώπη θέλει ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» δείχνουν σαφή βελτίωση από την αρχή της χρονιάς και αγωνιστικά πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα εξασφαλίσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, με το στόχο να αγγίζει ακόμη και την έξοδο στο Champions League μέσω των πλέι οφ.

Το μεγάλο άγχος στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού» είναι μη τυχόν και μια τέτοια υπερπροσπάθεια μέσα στο γήπεδο ακυρωθεί στην περίπτωση που η ομάδα δεν εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής -για οικονομικούς λόγους- στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το ταξίδι-αστραπή του προέδρου της ΠΑΕ στη Νιόν της Ελβετίας.

Συνοδευόμενος από τη νομική εκπρόσωπο της ομάδας, Αθηνά Μπαλωμένου, ο κ. Αλαφούζος είχε μια σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμα (όσο πιο υψηλόβαθμα γίνεται) στελέχη της UEFA. Συγκεκριμένα, υπήρξε συνάντηση και συζήτηση τόσο με τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί, όσο και με τον γενικό γραμματεία, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Το θέμα που κυριάρχησε φυσικά αφορούσε τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ και η πρόοδος που έχει γίνει αναφορικά με τους διακανονισμούς αποπληρωμής των οφειλών προς ποδοσφαιριστές. Η «πράσινη» αντιπροσωπεία ανέλυσε την υπάρχουσα κατάσταση και από το περιβάλλον του «τριφυλλιού» διαρρέεται πως οι διαπιστώσεις των ανθρώπων της UEFA αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας σχετικά με την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού.

Συζήτηση έγινε και για γενικότερα θέματα που αφορούν το ελληνικό και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ενώ υπήρξε πρόσκληση από μέρους του κ. Αλαφούζου προς τον Μισέλ Πλατινί να ανανεωθεί το ραντεβού επί ελληνικού εδάφους την επόμενη φορά που ο πρόεδρος της UEFA θα βρεθεί στη χώρα μας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube