Χάρη στο γκολ του Μπραγκάντσα στο 84’, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας πήρε 1-1 από την Αϊντχόφεν στο «Φίλιπς Στάντιον» για τη δεύτερη αγωνιστική της League Phase του Champions League και στέρησε τη χαρά της πρώτης νίκης στην PSV, η οποία έφτασε στον έναν βαθμό μετά και την ήττα από τη Γιουβέντους στην πρεμιέρα, με τα «λιοντάρια» να πηγαίνουν στους τέσσερις μετά τη νίκη επί της Λιλ πριν δυο εβδομάδες.

Οι πρωταθλητές Ολλανδίας ήταν κυρίαρχοι μέχρι το 80’ και προηγήθηκαν με τον Σούτεν στο 15’, όμως πλήρωσαν τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου με το πλασέ του Μπραγκάντσα στο 84’ να κρατά «ζωντανούς» τους πρωταθλητές της Primeira Liga.

Το ματς

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η Αϊντχόφεν απείλησε και στο 15' ένα λάθος διώξιμο των αμυντικών της Σπόρτινγκ ύστερα από ταλαιπωρία μέσα στην περιοχή των Πορτογάλων και ο Σούτεν με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ισραελ για το 1-0, γκολ που μέτρησε μετά από έλεγχο του VAR για επιθετικό φάουλ. Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα τις δύο εστίες, πλην της κεφαλιάς του Γκονσάλο Ινάσιο στο 45'+1'.

Στην έναρξη της επανάληψης, ο Σαΐμπαρι έχασε δύο καλές ευκαιρίες για την PSV, με τον Ντε Γιονγκ να απωλά την σημαντικότερη των Ολλανδών στο 56’ με το πλασέ του να περνά μόλις άουτ από το δοκάρι του Ισραελ. Στη συνέχεια, οι αλλαγές των δύο τεχνικών έριξαν κατακόρυφα τον ρυθμό και δεν δημιουργούταν φάση μπροστά στις δύο εστίες, πλην της καρφωτής κεφαλιάς του Λανγκ στο 73', που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ισραελ. Ο Κουέντα στο 76' απάντησε για τα «λιοντάρια». Ο Μπακαγιόκο απειλούσε σταθερά τους Λουζιτανούς.

Έτσι, η μπάλα τιμώρησε την πρωταθλήτρια Ολλανδίας, αφού στο 84' ένας συνδυασμός των πρωταθλητών Πορτογαλίας έφερε τη σέντρα του Αραούχο από τα αριστερά και το ωραίο πλασέ στην κίνηση από τον Μπραγκάντσα. Οι δύο ομάδες βγήκαν μπροστά στην απέλπιδα προσπάθεια να φτάσουν στη νίκη, με τη Σπόρτινγκ να χάνει την τελευταία ευκαιρία του ματς στο 94'.



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube