Την πρόθεσή του να σταματήσει την καριέρα του στην κωπηλασία μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα, εξέφρασε ο Διονύσης Αγγελόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 94,6 στην εκπομπή «Playball» με τους Μάνο Ζερβάκη, Αλεξάνδρα Αξενίδου και Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου.
Ο νεαρός πρωταθλητής στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Πόζναν της Πολωνίας μαζί με τους Γιάννη Χρήστου, Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Τσίλη, όμως μίλησε πως τα δύσκολα οικονομικά δεδομένα του αθλήματος είναι πιθανό να τον οδηγήσουν σε… πρόωρη αποστρατεία την επόμενη χρονιά.
Ακόμα, ο Διονύσης Αγγελόπουλος μίλησε για το σκληρό πρόγραμμα προπονήσεών του υπό τον Τζιάνι Ποστιλιόνε και τους στόχους του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γαλλίας τον ερχόμενο Αύγουστο.
Αναλυτικά, η συνέντευξη του Διονύση Αγγελόπουλου στον ΣΠΟΡ FM 94,6:
Για τη συνεργασία με τους συναθλητές του:
«Δεν είναι καθόλου εύκολη η συνεργασία. Χρειάζεται πολλή δουλειά, πολλά χιλιόμετρα. Οι άλλοι τρεις συναθλητές μου ήταν μαζί αρκετό καιρό, εγώ εντάχθηκα τα τελευταία δύο χρόνια στην ομάδα, οπότε προσπαθώ να τους φτάσω».
Για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Γαλλία τον ερχόμενο Αύγουστο:
«Θέλουμε να είμαστε στους πρώτους 11 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Γαλλία, ώστε να πάρουμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Αν δεν πάμε καλά θα έχουμε άλλη μία ευκαιρία στη Λουκέρνη της Ελβετίας, αλλά θέλουμε να τελειώνουμε με την πρόκριση στη Γαλλία».
Για το μέλλον του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ελλάδα:
«Αν δεν υπάρχουν τα εφόδια για έναν αθλητή, ώστε να μπορεί να κάνει κάποια δουλειά μετά το τέλος της καριέρας του, θα είναι δύσκολα τα πράγματα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Αυτό το σκεφτόμαστε και εμείς στις συζητήσεις που έχουμε. Ο δικός μας κύκλος θα σταματήσει λογικά στο Ρίο, αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα μέχρι τότε».
Για τον προπονητή του, Τζιάνι Ποστιλιόνε:
«Έχει έρθει στην Ελλάδα το 2004 και έχει ανεβάσει πολύ την ελληνική κωπηλασία. Το πρόγραμμά του είναι πάρα πολύ σκληρό, πρέπει να έχει μεγάλες αντοχές για να το βγάλεις. Είναι πολύ πιεστικός, σκληρός και δύσκολα θα σου χαλαρώσει το πρόγραμμά σου και γι’ αυτό έχουμε αυτά τα αποτελέσματα».
Για τα χρήματα που κερδίζουν οι αθλητές στην κωπηλασία:
«Οι οικονομικές απολαβές είναι πάρα πολύ λίγες. Η ομοσπονδία κάνει ότι μπορεί για να μας δώσει κάποια χρήματα. Ψάχνουμε και εμείς χορηγούς. Κάποια ταξίδια τα βάζουμε από την τσέπη μας. Τα ταξίδια στο εξωτερικό τα κανονίζει η ομοσπονδία».
Για τα οφέλη από τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα:
«Δικαιούμαστε κανονικά από την πολιτεία για τη θέση μας γύρω στις 20 χιλ. ευρώ. Θα δούμε πότε θα τα πάρουμε».
Για το πρόγραμμα προπονήσεών του:
«Προπονούμαστε 8 ώρες κάθε μέρα, 8-12 το πρωί και 4-8 το απόγευμα. Μόνο τις Πέμπτες και τις Κυριακές τα απογεύματα έχουμε ρεπό. Δύο εβδομάδες είμαστε μέσα στο “κοινόβιο” στο Σχινιά και δύο στα σπίτια μας. Μοιάζει λίγο το πρόγραμμα με το στρατό. Αλλά αυτή είναι η ζωή, όταν κάνεις πρωταθλητισμό».
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών:
«Αν ο καιρός δεν είναι καλός υπάρχει πρόγραμμα εντός του γυμναστηρίου με το εργόμετρο. Μπορούμε να τρέξουμε και να κάνουμε βάρη. Η βροχή δεν μας ενοχλεί ιδιαίτερα. Ο άνεμος είναι αυτός που μας δημιουργεί προβλήματα. Μέχρι τα 5-6 μποφόρ μπορούμε να αγωνιζόμαστε, παραπάνω είναι αδύνατο, αφού μπαίνουν νερά στη βάρκα».