Το μαχαίρι στο κόκκαλο ζητάει να μπει ο Αλέξης Αγγελόπουλος, ώστε να μην επαναληφθούν αντίστοιχες συμπεριφορές, όπως αυτές που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του οπαδού του Εθνικού, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο πρόεδρος των Πειραιωτών μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για την αντιμετώπιση που είχε απ’ τον κόσμο του Ηροδότου, τονίζοντας πως το συγκεκριμένο περιστατικό πρέπει να είναι το τελευταίο στα ελληνικά γήπεδα.
Πέρα απ' αυτό καυτηρίασε την αντίδραση τόσο του διαιτητή, όσο και μερίδας του κόσμου, που δεν πτοήθηκαν απ' την κρισιμότητα της κατάστασης του άτυχου άνδρα στις εξέδρες του γηπέδου.
Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή των Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη:
«Σκέφτομαι από χθες αν υπάρχει πλέον λόγος να ασχολούμαστε με το Ελληνικό ποδόσφαιρο… Αντί γι’ αυτή τη βόλτα στο Ηράκλειο -που θα μπορούσε να είναι διασκέδαση- θα μπορούσαμε να είχαμε πάει αλλού, με τις οικογένειες και τους φίλους μας και να μην είχε συμβεί τίποτα απ’ αυτά. Είμαι σοκαρισμένος. Όχι για το αθλητικό κομμάτι, αλλά για το που έχει φτάσει η ελληνική κοινωνία».
Για τον άτυχο οπαδό του Εθνικού: «Ο Κώστας είχε έρθει απ’ τα Χανιά, για να δει την ομάδα. Στην αρχή της χρονιάς το έβλεπε σαν τρομερή ευκαιρία να δει τον αγαπημένο του Εθνικό στα παιχνίδια που θα δώσει στην Κρήτη. Το έβλεπε σαν γιορτή, όμως τελικά δεν έγινε ακριβώς έτσι»…
Για την προστασία στους φιλάθλους: «Υπήρχαν μόλις δύο αστυνομικοί. Μόλις φτάσαμε στο γήπεδο, το σχολίασα στον αστυνόμο που ήταν εκεί, όμως μου είπε ότι δεν υπάρχει έξτρα δύναμη. Το θέμα δεν είναι μόνο ότι υποβάθμισαν το γεγονός ότι υπάρχει κάποια προϊστορία, αλλά κυρίως πως όταν ο αστυνομικός ζήτησε ενισχύσεις, τονίζοντας πως υπάρχει άνθρωπος σε κωματώδη κατάσταση, έστειλαν δύο ακόμα άτομα. Σύνολο τεσσάρων αστυνομικών σε ένα γήπεδο με επεισόδια. Σοκαριστική ήταν και η αντίδραση του διαιτητή που αποφάσισε να συνεχίσει το ματς. Ευτυχώς που χάσαμε γιατί αλλιώς θα είχαμε χειρότερα».
Για την αντιμετώπιση απ’ τους φιλάθλου του Ηροδότου: «Το θέμα δεν είναι αν υπάρχουν δέκα με είκοσι άτομα που δημιουργούν προβλήματα, αλλά κατά πόσο μπορούμε να τους βάλουμε φρένο. Να σταματήσουμε να είμαστε χειροκροτητές τέτοιων καταστάσεων. Υποβαθμίζεται το γεγονός όταν υπάρχει άτομο λιπόθυμο στις κερκίδες και κάποιος ασχολείται με το να ξεκινήσει το παιχνίδι, ή να πανηγυρίσει το γκολ που έβαλε η ομάδα του στο 97’ υπό τέτοιες συνθήκες. Δεν μου φταίει ένας ναρκομανής που ήρθε -σε εντεταλμένη υπηρεσία- να πάρει ένα πανό, ούτε 20 ψευτονταήδες που ξεφτιλίζουν χιλιάδες Κρητικούς. Αλλά ότι υπήρχαν άτομα που έγιναν χειροκροτητές της κατάστασης που δημιουργήθηκε».
Για την αντίδραση της ΕΠΟ: «Μίλησα με τον κύριο Σαρρή. Με διαβεβαίωσε πως έχει πλήρη επίγνωση του τι έχει γίνει και δείχνει μεγάλη ευαισθησία. Περιμένω όμως να γίνει κάτι έμπρακτα. Να παρθούν αποφάσεις με ουσία. Πως θα πω εγώ στους ποδοσφαιριστές μου να κατέβουν σε δύο βδομάδες πάλι να παίξουν μπάλα στην Κρήτη; Εννοείται πως προτεραιότητα είναι να φύγουν οι παίκτες και οι φίλαθλοι της ομάδας υγιείς απ’ το γήπεδο, παρά να πάρουμε ένα διπλό. Δεν θα καταντήσουμε τον Εθνικό αυτό που κοροϊδεύουμε, για να παίξουμε μπάλα. Ελπίζω να γίνει ό,τι πρέπει».
Για το τι περιμένει να γίνει: «Εκτός απ’ την ευχή να γίνουν καλά τα παιδιά, ο Κώστας και ο Σταύρος, εύχομαι επίσης αυτό το περιστατικό να αφυπνίσει συνειδήσεις. Όχι των πωρωμένων, αλλά της μεγάλης μάζας των φιλάθλων, που θα απομονώσει αντίστοιχα γεγονότα. Δεν μπορεί να το καταφέρει καμία διοίκηση ομάδας, μόνη της. Η ΕΠΟ πρέπει να πάρει μέτρα και ο κόσμος να απομονώσει τέτοιε συμπεριφορές. Ήρθε η ώρα να γίνει κάτι εμφατικό, ώστε να μη φτάσουμε σε κάτι χειρότερο.
Πρέπει να εκπαιδευτεί και ο κάθε διαιτητής -όχι αγωνιστικά, δεν έχει νόημα να μιλάμε για ματς- αλλά να καταλάβουν ότι σε ένα γήπεδο πάνω απ’ όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Στην Ιταλία, στον τελευταίο τελικό Κυπέλλου, ο διαιτητής περίμενε μιάμιση ώρα για να ξεκινήσει το ματς, ενώ υπήρχε πιθανότητα νεκρού εκτός γηπέδου. Εδώ είχαμε τραυματία μέσα στο γήπεδο και η μόνη του ασχολία ήταν να τελειώσει το παιχνίδι. Αυτά με έχουν σοκάρει. Υπήρχε κόσμος στο γήπεδο που δεν ασχολήθηκε με τον τραυματία, αλλά πανηγύριζε το γκολ στις καθυστερήσεις. Ο γιατρός που ήταν στο γήπεδο, δεν μπορούσε να προσφέρει τα βασικά και λίγο μετά πανηγύριζε… όλα αυτά είναι πιο σημαντικά από οποιοδήποτε γκολ».