«Μπαίνω εγγυητής και μπροστάρης, αλλά δεν είμαι μόνος. Η ΑΕΚ ανήκει σε όλους, δεν ανήκει σε κανέναν Μελισσανίδη», είχε δηλώσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης στις 10 Ιουλίου, όταν ουσιαστικά ανέλυσε τα πλάνα του για την επόμενη μέρα του συλλόγου.
Κι αυτό ακριβώς σκοπεύει να κάνει. Ο «τίγρης» εν όψει της επανασύστασης της ΠΑΕ για την επιστροφή της στη Football League προτίθεται να εφαρμόσει ένα μοντέλο που δεν θα περιλαμβάνει έναν ιδιοκτήτη, αλλά προσανατολίζεται σε μία ισχυρή ομάδα. Ο ίδιος ασφαλώς κι έχει αποφασίσει να ηγηθεί της προσπάθειας, ωστόσο στόχος του δεν είναι καν να έχει το 51% των μετοχών, αλλά να υπάρχουν πέραν του ίδιου άλλοι δύο, τρεις ή τέσσερις οικονομικά επιφανείς φίλοι της ομάδας, άνθρωποι της απόλυτης εμπιστοσύνης του, που θα έχουν μετοχές και λόγο στην ομάδα. Ήδη λέγεται πως ο Πέτρος Παππάς εμφανίζεται θετικός στο να δραστηριοποιηθεί ξανά, ενώ δεν αποκλείεται το ίδιο να κάνει και ο Πόλυς Χατζηϊωάννου, δύο-δηλαδή-από τους ανθρώπους που έχουν προαναγγείλει πως θα βοηθήσουν οικονομικά και στην κατασκευή του νέου γηπέδου.
Παράλληλα στα σχέδια του «τίγρη» είναι να αποκτήσει σταδιακά λόγο και ο απλός φίλαθλος της ΑΕΚ ακόμη και μέσα στο ΔΣ της ΠΑΕ. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μοντέλο που θυμίζει αρκετά αυτό της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», της εταιρείας που συστάθηκε για να προχωρήσει το πρότζεκτ του γηπέδου, για το οποίο χρήματα θα βάλουν κυρίως ο ίδιος, σε μεγάλο βαθμό κάποιοι «ισχυροί» φίλοι της ομάδας, αλλά και ο… απλός κόσμος της «Ένωσης».
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης θεωρεί πως η ΑΕΚ με μία ισχυρή πολυμετοχική σύνθεση (ένα σχέδιο που είχε επιχειρήσει να εφαρμόσει και το 2008, αλλά χωρίς να προχωρήσει αφού συνάντησε την αντίσταση ορισμένων μέσα στην ήδη πολυμετοχική ΠΑΕ) και δικό της γήπεδο μπορεί να μεγαλουργήσει.