Χαμογέλασε η τύχη στην ΑΕΚ! Στο γκρουπ των ισχυρών θα βρεθεί η «Ένωση» στην κλήρωση των Playoffs του Conference League που θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα (5/8, 15:00) στη Νιόν.

Η ΑΕΚ -μετά την ευρεία νίκη (0-4) και πρόκρισή της επί της Ίντερ Ντ' Εσκάλδες- έψαχνε συνδυασμό αποτελεσμάτων στα προκριματικά του Europa League και Conference League και αυτός ήρθε και με το... παραπάνω!

Πριν πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το τελευταίο... κομμάτι του παζλ μπήκε στη Σερβία. Εκεί όπου ο Άγιαξ επικράτησε 3-1 της Βοϊβοντίνα και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα, προκρίθηκε στον γ' προκριματικό του Europa League. Από την ίδιο προκριματικό γύρο, δε, ευνόησε την «Ένωση» ο αποκλεισμός της Σέριφ από την Έλφσμποργκ, ο οποίος προηγήθηκε.

Την ίδια στιγμή, στα προκριματικά του Conference -δεδομένου και των παραπάνω- η ΑΕΚ ήθελε τουλάχιστον τρεις αποκλεισμούς ισχυρούς. Και ήρθαν! Αρχικά ολοκληρώθηκε έστω και με το... ζόρι η έκπληξη της Μακάμπι Χάιφα. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα από το Ισραήλ πήγε να τα γυρίσει όλα τούμπα μετά το εις βάρος της 3-0 από τη Σαμπά Μπακού στον πρώτο αγώνα. Κι αυτό διότι επικράτησε 5-2 στο Αζερμπαϊτζάν, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Εκεί έμεινε πίσω στο σκορ στο 103', ισοφάρισε στο 112' (3-6), χάνοντας 3-2 στα πέναλτι!

Από εκεί και πέρα, ήρθαν ακόμα δύο αποκλεισμοί ισχυρών, με τις Πάφο και Μπραν να αφήνουν έξω τις Ζαλγκίρις (στην παράταση) και Γκόου Αχέντ Ιγκλς, αντίστοιχα. Να σημειωθεί, δε, ότι αυτήν την ώρα η Σλασκ επικρατεί 3-1 της Ρίγα και την... αποκλείει, αλλά πλέον ο «δικέφαλος» δεν χρειάζεται αυτό το αποτέλεσμα.

Ως εκ τούτου, οι «κιτρινόμαυροι» θα είναι στους ισχυρούς των Playoffs του Conference, αποφεύγοντας αντιπάλους όπως οι Τσέλσι, Φιορεντίνα, Μπέτις, Λανς και Χάιντενχαϊμ. Φάση φυσικά που θα βρεθούν εφόσον αποκλείσουν την αρμένικη Νόα στον γ' προκριματικό γύρο.

Δείτε εδώ τη σχετινή ανάρτηση του Ανδρέα Δημάτου:


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.