Με ακόμα περισσότερες ελπίδες ενόψει της νέας σεζόν γέμισε τον κόσμο της η ΑΕΚ!

Στο πιο απαιτητικό τεστ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, η «Ένωση» συνέχισε τις εξαιρετικές εντυπώσεις που άφησε με τη Σεβίλλη, μένοντας αήττητη κι από την Ίντερ (0-0).

Αντιμετωπίζοντας τον ισχυρό αντίπαλο με όλα τα μεγάλα του «όπλα», η ομάδα του Δέλλα έκανε υποδειγματικό παιχνίδι στην τακτική και κινδύνευσε μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο (όταν ο Ανέστης έκανε τρεις μεγάλες αποκρούσεις). Θα μπορούσε, δε, να «κλέψει» τη μεγάλη νίκη στις καθυστερήσεις, όταν ο Γροντής σπατάλησε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ.

Ενθαρρυντικά δείγματα στο ντεμπούτο του από τον Ντίντακ, πηγή των (λίγων) κινδύνων που δημιούργησε η «Ένωση» οι Βάργκας και Γκάλο και αρχοντική εμφάνιση από τον Τζανετόπουλο, που έσβησε τον Ικάρντι.

Πώς έπαιξε

Με διάταξη που σπανίως θα χρησιμοποιεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά ενδείκνυται απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους (4-3-3) παρέταξε την ΑΕΚ ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Ντίντακ, προτίμησε τον Λαμπρόπουλο (κι όχι τον Άρθο) ως παρτενέρ του Τζανετόπουλου στα στόπερ, ενώ έβαλε στην κορυφή της επίθεση τον Αραβίδη. Έτσι, το σχήμα της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Μπαρόχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Ντίντακ, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος και Γκάλο. Σε ρόλο «κόφτη» στα χαφ ήταν ο Γιόχανσον, ως εσωτερικοί μέσοι μπροστά του παρατάχθηκαν οι Σιμόες (αριστερά) και Ανάκογλου (δεξιά), ενώ την τριάδα της επίθεσης αποτελούσαν οι Μπαρμπόσα (αριστερά), Βάργκας (δεξιά) και Αραβίδης (κορυφή).


Το ματς

Μια μέρα μετά της Παναγίας αντιμετώπισε η ΑΕΚ την Ίντερ, αλλά καθόλου δε χρειάστηκε να… κάνει το σταυρό της για ν’ ανταπεξέλθει. Χωρίς κόμπλεξ απέναντι στον ισχυρότερο αντίπαλο και με υποδειγματική προσήλωση στο πλάνο του Δέλλα, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν άριστα στο κομμάτι της τακτικής. Με πρωταγωνιστή λοιπόν τον αλάνθαστο Τζανετόπουλο (που έσβησε τον πολύ Ικάρντι) και τον γνώριμα σταθερό Γιόχανσον, κράτησαν ακίνδυνους τους ποιοτικούς παίκτες του Μαντσίνι.

Το έκαναν, μάλιστα, τόσο καλά, που εκείνοι εκνευρίζονταν κι έπαιζαν υπέρμετρα δυνατά. Όχι βέβαια ότι μ’ αυτό… μάσησε η ΑΕΚ. Γιατί παρέμενε συγκεντρωμένη. Με τη συνδρομή του Ντίντακ (που έδειξε πολύ αξιόπιστος στα αμυντικά του καθήκοντα) και τον Μπαρόχα να δηλώνει παρών στη μια μόλις φορά που χρειάστηκε (σε σουτ του Ικάρντι που άλλαξε πορεία) ήλεγχε το ρυθμό. Και μπορεί να μην απειλούσε ιδιαίτερα -πέρα από κάποιες καλές ενέργειες των Βάργκας και Γκάλο- αλλά ανάγκαζε το κοινό της Ίντερ να την αποδοκιμάσει στην ανάπαυλα.

Το ακόμα πιο ευχάριστο συμπέρασμα όμως ήταν ότι την ίδια εικόνα διατηρούσε η ΑΕΚ και μετά τις (αρκετές) αλλαγές που έκανε ο Δέλλας. Τι κι αν άλλαξε λοιπόν σταδιακά ολόκληρη η ενδεκάδα; Τι κι αν χάθηκε (αναπόφευκτα) η ομοιογένεια της ομάδας; Το σχέδιο -που προέβλεπε απόλυτη εξουδετέρωση του αντιπάλου και οργανωμένες αντεπιθέσεις για ένα νικητήριο γκολ- συνέχισε να τηρείται με ευλάβεια. Θα έφτανε, δε, στην απόλυτη εφαρμογή του, αν ο Γροντής ήταν λίγο πιο εύστοχος στις καθυστερήσεις.

Γιατί -η αλήθεια είναι ότι- η ΑΕΚ πέρασε δύσκολα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Χρειάστηκε ο Ανέστης να δείξει πόσο καλό του έχει κάνει ο ανταγωνισμός με τον Μπαρόχα και να κάνει τρεις μεγάλες αποκρούσεις (σε κοντινά σουτ των Κοντόγκμπια και Μανάι και τετ-α-τετ με τον δεύτερο). Καμία όμως απ’ αυτές τις ευκαιρίες δεν ήταν τόσο μεγάλη σαν του νεαρού. Γιατί λίγα εκατοστά πιο δίπλα να πλάσαρε, η «Ένωση» θα βροντοφώναζε με μια τεράστια νίκη πόσο… αγριεμένη επιστρέφει στη Σούπερ Λίγκα.



Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΙΝΤΕΡ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαντάνοβιτς, Ντ’ Αμπρόζιο (76' Ναγκατόμο), Μουρίγιο, Μιράντα, Χουάν Ζεσούς, Κοντόγκμπια, Γκνουκουρί, Μεδέλ (76' Μανάι), Μπρόζοβιτς, Γιόβετιτς, Ικάρντι (55’ Παλάσιο)

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα (64’ Ανέστης), Ντίντακ (46’ Σοϊλέδης), Τζανετόπουλος (55’ Άρθο), Λαμπρόπουλος (83’ Σβάρνας), Γκάλο (76’ Φαγέ), Γιόχανσον (76’ Γροντής), Σιμόες (76’ Ζοριτς), Ανάκογλου (55’ Κρισάντους), Μπαρμπόσα (69’ Βασιλαντωνόπουλος), Βάργκας (46’ Πλατέλλας), Αραβίδης (55’ Τζεμπούρ)

ΓΗΠΕΔΟ: «Ντελ Κόνερο», Ανκόνα

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Δωρεάν μετακίνηση των φίλων του Παναθηναϊκού από την περιφέρεια για το ντέρμπι με Ολυμπιακό από την ΠΑΕ!

ΠΑΟΚ: Προπόνηση σε υψηλή ένταση ενόψει Άρη, ατομικό ξανά ο Τόμας, θεραπεία ο Τσιφτσής

Σαββίδης στους παίκτες του ΠΑΟΚ: «Η φετινή ομάδα είναι η καλύτερη που είχαμε»

Κλείνει στον ΠΑΟΚ ο Παβλένκα, άμεσα στη Θεσσαλονίκη για ιατρικά και υπογραφές!

Τσακίρης: «Προβάδισμα ο Πήλιος και ο Λιούμπισιτς για Παναθηναϊκό»

Νοκ-άουτ και ο Πιρόλα μετά τον Ζέλσον στον Ολυμπιακό!

Νικολακόπουλος: «Υπογράφει διετές ο Γιαζίτσι - Τι γίνεται με τον Γιόβετιτς»

Αθανασίου: Κράτησε έναν σημαντικό παίκτη, έστειλε μήνυμα στην αγορά ο Παναθηναϊκός με Τσέριν- Θέλει 7 βαθμούς στα 3 ματς

Ανακοίνωση ΑΕΚ ενόψει ντέρμπι: «4.500 εισιτήρια δεν έχουν ταυτοποιηθεί, θα υπάρξει απίστευτη ταλαιπωρία»!

L' Equipe: «Ο Ουνάς αρνήθηκε την πρόταση του Ολυμπιακού - Ήρθε τη νύχτα προσφορά από Κατάρ και πάει εκεί»

TAGS: A.E.K.