Σε δύσκολο γρίφο εξελίσσεται τόσο η αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι της Κυριακής (20/10, 20:30) απέναντι στον ΠΑΟΚ για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League, όσο και η ενδεκάδα της.

Η λύση όσον αφορά τον πρώτο θα δοθεί σήμερα, καθώς θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία των «κιτρινόμαυρων» με προπόνηση στα Σπάτα και θα ανακοινωθεί το γκρουπ των ποδοσφαιριστών που θα έχει μαζί στην OPAP Arena ο Ματίας Αλμέιδα.

Πρώτη φορά στη φετινή σεζόν έχει τόσο δύσκολο έργο ο Αργεντίνος τεχνικός. Το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του είναι ως γνωστόν πολύ γεμάτο και για πρώτη φορά όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι ετοιμοπόλεμοι. Κάποιοι ασφαλώς είναι και ταλαιπωρημένοι λόγω των εθνικών ομάδων και των ταξιδιών που έκαναν. Μαρσιάλ και Λαμέλα προπονούνται κανονικά εδώ και μέρες, ανεβάζοντας συνεχώς στροφές. Ωστόσο, για να μπουν στην 20άδα θα πρέπει να βγάλουν κάποιους άλλους έξω.

Για τον δεύτερο γρίφο οι απαντήσεις θα δοθούν το απόγευμα της Κυριακής, όταν και θα ανακοινωθεί η ενδεκάδα. Το μεγαλύτερο ερωτηματικό έχει να κάνει με τον Πινέδα και το αν θα ξεκινήσει. Υπό άλλες συνθήκες δεν θα υπήρχε προβληματισμός και η απάντηση θα ήταν ναι, αλλά προέρχεται από δύσκολο ταξίδι. Αν δεν ήταν επίσης ντέρμπι λογικά θα έμενε στον πάγκο, όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις με τον Μεξικανό. Εφόσον τελικά δεν προτιμηθεί τη θέση του θα πάρει ο Λιούμπιτσιτς κατά πάσα πιθανότητα.

Πάντως, υπάρχουν κάποια δεδομένα για την ενδεκάδα. Ο Στρακόσα θα βρεθεί κάτω από τα δοκάρια, ο ένας στόπερ θα είναι ο Βίντα και λογικά ο άλλος ο Μουκουντί, καθώς και ο Κάλενς δεν θα προλάβει να κάνει αρκετές προπονήσεις. Ο Ρότα θα διατηρηθεί στη θέση του δεξιού μπακ και ο Πήλιος σε αυτή του αριστερού. Σιμάνσκι και Περέιρα λογικά θα διατηρηθούν στα χαφ, ενώ ο Πινέδα εφόσον ξεκινήσει θα χρησιμοποιηθεί πίσω από τον φορ, με τους Ελίασον και Κοϊτά να βρίσκονται στα «φτερά» και τον Λιβάι Γκαρσία να είναι φαβορί για την κορυφή της επίθεσης, αφού ο Πιερό επέστρεψε την Παρασκευή από την Αϊτή.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.