Ο πρώην διαιτητής, Γιάννης Σταυρίδης, φιλοξενήθηκε στη «Δίκη στον ΣΚΑΙ», σχολιάζοντας τις αμφισβητούμενες φάσεις της 16ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League 1. Μεταξύ άλλων στάθηκε στο γκολ ισοφάρισης της ΑΕΚ στη Λιβαδειά, το τέρμα του Καμαρά στη Τούμπα, αλλά και τα οφέλη που θα προσφέρει το goal line tecnhlonogy όταν χρησιμοποιηθεί και στα ελληνικά γήπεδα.
Αρχικά για το γκολ ισοφάρισης του Μήτογλου στις καθυστερήσεις και το αν θα έπρεπε να καταλογιστεί επιθετικό φάουλ: «Πιστεύω ότι ο διαιτητής έχει σωστή θέση και απορώ γιατί είναι ένα οφθαλμοφανές φάουλ και δεν το σφυρίζει. Πέρα από αυτό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο VARίστας δεν τον καλεί για να κάνει ανασκόπηση της φάσης και να δώσει επιθετικό φάουλ. Ο διαιτητής έχει καλή θέση στο ημικύκλιο και ελέγχει πλήρως τη φάση, γιατί δεν έχει σώματα μπροστά του, βλέπει καθαρά τον επιθετικό να σπρώχνει με τα χέρια του τον αμυνόμενο.
Πιστεύω πως ο VARίστας δεν ήθελε να πάρει την καυτή πατάτα στα χέρια του και να τον φωνάξει για να σφυρίξει φάουλ, μόνο αυτό μπορώ να φανταστώ.
Ο VARίστας είχε όλον τον χρόνο, περισσότερο από τον διαιτητή για να δει πιο καθαρά τη φάση. Στη προκειμένη είναι ένα οφθαλμοφανέστατο φάουλ, δεν ξέρω γιατί δεν φωνάζει τον διαιτητή, δεν μπορώ να μπω μέσα στο μυαλό του».
Για το γκολ του Καμαρά στην Τούμπα και το αν τελικά η μπάλα πέρασε ολόκληρη τη γραμμή ή όχι: «Δεν υπάρχει goal line technology και έτσι υπάρχει αμφιβολία για το αν η μπάλα πέρασε ολόκληρη τη γραμμή ή όχι. Δεν μπορώ να το ξέρω εγώ αυτό, άρα επειδή είναι μια αμφισβητούμενη φάση, ο διαιτητής όφειλε να αφήσει το παιχνίδι να παιχτεί και να μην κατακυρώσει το γκολ».
Για τη τεχνολογία του ημιαυτόματου offside και του goal line technology: «Οι γραμμές είναι πάρα πολύ αξιόπιστες, δεν υπάρχει αυτό κάποιοι λένε ότι μπήκε πιο λοξά η γραμμή ή ότι μπήκε όπως μπορεί να θέλει μια ομάδα. Με το goal line technology το καλό είναι ότι και θα έχουμε λιγότερα λεπτά που θα χάνονται στα παιχνίδια και αυτό θα είναι καλό και για τους οπαδούς αλλά και για την εξέλιξη του αγώνα».
Για το γεγονός πως χρησιμοποιούνται συνεχώς οι ίδιοι διαιτητές σε συνεχόμενα παιχνίδια και δεν ανεβαίνουν νέοι από τις μικρότερες κατηγορίες: «Απ' ό,τι γνωρίζω, δεν υπάρχουν διαιτητές οι οποίοι είναι έτοιμοι να ανέβουν στην Ά κατηγορία.
Θα έπρεπε ήδη κάποιους να τους είχε τεστάρει και να τους δοκιμάσει, να του δώσει κάποια παιχνίδια για να δει τι ψάρια πιάνουν. Δεν ξέρω πόσους θα ανεβάσει, αλλά πρέπει να είναι τουλάχιστον 5-6, και όσο πιο άμεσα γίνεται, ακόμη και τον Ιανουάριο».
Εν συγκρίσει με την επαγγελματική διαιτησία, είμαστε λίγο πίσω. Αφού έχουμε πρόβλημα που αλλάζουμε κάθε χρόνο τη ΚΕΔ, εγώ προτείνω τα 4-5 μέλη της που είναι από την Ελλάδα να είναι σταθερά μέλη και να αλλάζει μόνο ο αρχιδιαιτητής, ώστε να ξέρουν την ελληνική πραγματικότητα»