Τις δυνατές κινήσεις αναβάθμισης συνεχίζει η ΑΕΚ.

Βέβαια, πέρα από το κομμάτι των μεταγραφών σε επίπεδο ρόστερ, υπάρχουν και εκείνες στους υπόλοιπους τομείς.

Συγκεκριμένα, η «Ένωση» έδωσε τα χέρια και αρχίζει εκ νέου τη συνεργασία της με τον τοπ εργοφυσιολόγο, Δημήτρη Στεργιόπουλο!

Ο τελευταίος μέχρι πρότινος εργαζόταν στον Ολυμπιακό, από τον οποίο όμως παραιτήθηκε, προκειμένου να επιστρέψει στις τάξεις του «δικεφάλου», στις οποίες άνηκε από το 2013 έως το 2020 (ότας ο Εργοφυσιολόγος των ακαδημιών της ΑΕΚ και υπεύθυνος του προγράμματος εκγύμνασης).

Ο Δημήτρης Στεργιόπουλος αποφοίτησε από τη ΣΕΦΑΑ (ΕΚΠΑ, Αθήνα 2010) με ειδικότητες Ποδόσφαιρο και Ευρωστεία και Υγεία. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές (MSc), ΠΜΣ στη Βιολογία της Άσκησης, με κατεύθυνση Εργοφυσιολογία (ΣΕΦΑΑ ΕΚΠΑ, Αθήνα 2015).

Είναι διδακτορικός ερευνητής PhD (Cand) στην Εργοφυσιολογία (ΣΕΦΑΑ ΕΚΠΑ, Αθήνα) από το 2017. Έχει παρουσιάσει πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες σε αρκετά συνέδρια και συμμετείχε ως προσκεκλημένος ομιλητής στην επιστημονική διημερίδα αθλητικών κακώσεων της ΠΑΕ ΑΕΚ. Είναι κάτοχος διπλώματος προπονητικής UEFA B.

Εντυπωσιακή είναι, δε, η πρόοδός του τα τελευταία χρόνια. Είναι καθηγητής Πανεπιστημένου, ενώ, μόλις πριν από ακριβώς έναν χρόνο συμμετείχε ως ομιλητής στο Χρόνινχεν της Ολλανδίας για το Παγκόσμιο Συνέδριο Ποδοσφαίρου, όπου και παρουσίασε ορισμένα από τα κύρια ευρήματα της μελέτης του.

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι ο Δημήτρης Στεργιόπουλος έχει θέσει ήδη τα πάντα επί τάπητος με τον Ματίας Αλμέιδα, ενώ τις επόμενες μέρες είναι πιθανό να μεταβεί και στην Ολλανδία, όπου οι «κιτρινόμαυροι» πραγματοποιούν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.