Απίθανη νίκη για την ΑΕΚ Betsson BC στην πρεμιέρα της στο Basketball Champions League!

Σε ένα παιχνίδι όπου πήγε να αδικήσει τον εαυτό της (16 λάθη και 22 χαμένα επιθετικά), η «Ένωση», έβγαλε ψυχή και χαρακτήρα στο φινάλε, γύρισε από το -7 με τον απίθανο Λάνγκστον Χολ στο τέλος και μπήκε με το... δεξί στo φετινό BCL, επικρατώντας 84-79 της Λούντβιγκσμπουργκ!

Νίκη η οποία και είναι η πρώτη για τους «κιτρινόμαυρους» στη φετινή σεζόν, μετά τις δύο διαδοχικές στην Basket League, δείχνοντας για δεύτερο σερί ματς - μετά από εκείνο με τον Ολυμπιακό - καλά στοιχεία, αλλά και τη δουλειά που γίνεται από τον Ζοάν Πλάθα. Πάντως, ακόμα έχει μπροστά της αρκετά να βελτιώσει.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κουζμίνσκας με 15 πόντους, ενώ από κοντά ακολούθησαν οι Τίλμαν (14π., 4ρ.), ο εξαιρετικός απόψε ΜάκΛεμορ (13π., 3ρ., 3ασ.), αλλά και ο κομβικός στο φινάλε Χολ (12π., 8ασ.), ο οποίος στο τελευταίο τρίλεπτο είχε 6 πόντους, 1 κλέψιμο, ένα κόψιμο, αλλά και μία ασίστ!


Το ματς
Η ΑΕΚ Betsson BC που ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Φλιώνη, Ραντλ, ΜάκΛεμορ, Κουζμίνσκας και Τίλμαν στην αρχική πεντάδα, μπήκε δυνατά στο παρκέ και με τους ΜάκΛεμορ και Κουζμίνσκας προηγήθηκε με 7-3 και 12-9 στο 4’. Κάπου εκεί, κάποιες λάθος επιλογές στην επίθεση, αλλά και αρκετά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, έδωσαν το δικαίωμα στη Λούντβινγκσμπουργκ να τρέξει ένα σερί 10-0 για το 12-19 στο 6’. Τίλμαν, Χολ και Νετζήπογλου «ξεκόλλησα» επιθετικά την «Ένωση», η οποία μάζεψε τη διαφορά, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο -1 και το 24-25.



Ένα δίποντο του Λάνγκστον Χολ στις αρχές της δεύτερης περιόδου, έφερε την ΑΕΚ εκ νέου μπροστά (26-25), με τους Μπέρε και Χάμοντ να κάνουν ένα γρήγορο 7-0 σερί για τη Ρίσεν (26-32 στο 13’). Από τα μέσα του δεκαλέπτου και έπειτα, η ΑΕΚ ανέβασε την ενέργειά της σε άμυνα και επίθεση και με τον Κουζμίνσκας σε πρώτο πλάνο και τους Καμπεγκέλε και Τίλμαν από κοντά, «ροκάνισε» τη διαφορά, μειώνοντας στον πόντο (38-39 στο 17’). Ένα δύσκολο ντράιβ του ΜάκΛεμορ στο φινάλε, έστειλε την ΑΕΚ στα αποδυτήρια μπροστά με +3 για το 44-43 του ημιχρόνου.



Παρά το καλό της φινάλε στο πρώτο μέρος, η ΑΕΚ μπήκε νευρικά στο τρίτο δεκάλεπτο, κάνοντας μαζεμένα τέσσερα φθηνά και αβίαστα λάθη. Σαν αποτέλεσμα της έλλειψης καθαρού μυαλού των γηπεδούχων, η Λούντβιγκσμπουργκ ξέφυγε ξανά στο +6 για το 46-52 στο 24'. Σε εκείνο το κρίσιμο σημείο βγήκε μπροστά ο Μπεν ΜάκΛεμορ, με τον Αμερικανό γκαρντ/φόργουορντ να πετυχαίνει 8 μαζεμένους πόντους για την «Ένωση» και την προσπέραση με 55-54 στο 26'. Αμφότερες οι ομάδες αντάλλαξαν διαδοχικά καλάθια στο φινάλε, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στην απόλυτη ισορροπία (61-61)!



Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, η ΑΕΚ συνέχισε να χάνει τα αμυντικά της ριμπάουντ, με τη Λούντβιγκσμπουργκ να το εκμεταλλεύτεται στο έπακρο και να παίρνει εκ νέου το πάνω χέρι για το +7 (62-69) στο 34'. Με δύο γρήγορα καλάθια του Τίλμαν οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 66-72 δύο λεπτά αργότερα, προτού οι φιλοξενούμενοι στείλουν τη διαφορά ξανά στο +7 (68-75) στο 36'. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, ο Λάνγκστον Χολ πήρε από το χέρι την «Ένωση» και με τρομερή εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση ήταν εκείνος που «υπέγραψε» την ανατροπή! Από δική του ασίστ, ο Ραντλ με γκολ-φάουλ έφερε το ματς στα ίσα (79-79) στα 56'', ενώ, με δικό του καλάθι λίγο αργότερα η ΑΕΚ πήρε κεφάλι στο σκορ (81-79), με τον Κουζμίνσκας στο τέλος με εντυπωσιακό κάρφωμα να διαμορφώνει το τελικό 84-79!


Τα δεκάλεπτα: 24-25. 44-43, 61-61, 84-79.

Δείτε εδώ το Live του αγώνα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.