Το πάνω χέρι για να προκριθεί στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, όπου περιμένει η ΑΕΚ, απέκτησε η Βελέζ, η οποία επικράτησε 2-1 της Κολερέιν στο πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων.

Οι γηπεδούχοι Βόσνιοι ήταν σαφώς ανώτεροι, αλλά δυσκολεύτηκαν πολύ κόντρα στους Βορειοϊρλανδούς, που προηγήθηκαν νωρίς και χρειάστηκαν δύο πέναλτι ώστε να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων τους. Με δέκα παίκτες τελείωσαν το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι.

Το σκορ άνοιξε στο 9’ ο Ντόχερτι στο «Stadion Grbavica», αιφνιδιάζοντας τον Μπογκντάνοβιτς με εκτός περιοχής σουτ. Η απάντηση δόθηκε στο 37’ από τη Βελέζ και μέχρι εκείνο το σημείο είχε χάσει τρεις καλές ευκαιρίες για το 1-1. Ο Μπραντάο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα μετά από αντικανονικό διώξιμο του Τρέινορ.



Στο 66’ ο Κέιν απομάκρυνε επίσης με το χέρι σχεδόν πάνω στη γραμμή, με αποτέλεσμα να δεχθεί απευθείας κόκκινη κάρτα και ο Μπραντάο ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση, με την κατάληξη να είναι η ίδια.


Βελέζ: Μπογκντάνοβιτς, Τσόσιτς, Σβόνιτς (46'Ίσιτς), Ζελίκβιτς, Ράντοβιτς (82'Ζουμπάνοβιτς), Πρσες (46'Χασάνοβιτς), Ράντοβατς, Οβτσίνα, Μπραντάο (67'Γκεοργκίγεβιτς), Ζαΐμοβιτς, Άντζουσιτς (58'Βεχάμποβιτς)

Κολερέιν: Ντιν, Τρέινορ (83'ΜακΛάφλιν), Κάνινγκ, Μπράουν, Κέιν, Κάρσον, Λόουρι, Γουίλσον, Γκλάκιν Σέβλιν (69'Τζάρβις), Ντόχερτι

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube