Με μοιραίο τον Ισπανό πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Πίπα Άβιλα που αστόχησε στο πρώτο πέναλτι της ομάδας του, η Λουντογκόρετς ηττήθηκε με 2-1 και 3-0 στα πέναλτι από την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες και αποκλείστηκε από τους 16 του UEFA Europa Conference League.

Οι Βαλκάνιοι δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν το υπέρ τους 1-0 από το πρώτο παιχνίδι και αφού είδαν και τους τρεις ποδοσφαιριστές τους, που εκτέλεσαν πέναλτι να αστοχούν, μοιραία το ευρωπαϊκό τους ταξίδι ολοκληρώθηκε. Για τους νικητές μεγάλος πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο νεαρός Βέλγος, Γιάρι Φερσάερεν που σκόραρε το δεύτερο γκολ της ομάδας του και ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι, το οποίο και έκρινε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Το ματς

Οι Βέλγοι προηγήθηκαν στο 13ο λεπτό, μερικά δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του Άβιλα στον αγωνιστικό χώρο χάρη σε αυτογκόλ του Αργεντινού Φράνκο Ρούσο. Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο 68΄, ο 21χρονος μέσος Γιάρι Φερσάερεν θα δώσει στους γηπεδούχους προβάδισμα πρόκρισης. Η χαρά στις κερκίδες του «Λότο Παρκ» θα διαρκέσει για λίγο καθώς τρία λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος Ιγκορ Τιάγκο θα επαναφέρει το συνολικό σκορ σε απόλυτη ισορροπία.

Στα εναπομείναντα λεπτά θα κυριαρχήσει η ένταση και οι σκληρές μονομαχίες, με τον Γερμανό διαιτητή Ντάνιελ Σίεμπερτ να μοιράζει 7 κίτρινες κάρτες και τις προσπάθειες αμφότερων των ομάδων για να σκοράρουν να αποβαίνουν άκαρπες.

Στο έξτρα ημίωρο σύντομα οι αριθμητικές ισορροπίες θα αλλοιωθούν με τον Πολωνό Γιάκουμπ Πιοτρόφσκι να αντικρίζει δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 97' και να αποχωρεί για τα αποδυτήρια. Η ομάδα του Μπρίαν Ρίμερ δεν θα καταφέρει ωστόσο να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα του παίκτη παραπάνω και η πρόκριση θα οδηγηθεί στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Πρώτος στην άσπρη βούλα θα στήσει την μπάλα ο μέχρι πρότινος παίκτης του Ολυμπιακού Πίπα Άβιλα, ο οποίος και απέτυχε να σκοράρει με τον Ραφαέλοφ να δίνει προβάδισμα στους Βέλγους. Θα ακολουθήσουν δύο ακόμη χαμένα πέναλτι για τη Λουντογκόρετς με τους Γιάνκοφ και Πέδρο Ναρέσι και δύο εύστοχα για την Άντερλεχτ με τους Φερτόνχεν και Φερσάερεν.

Άντερλεχτ: Φερμπρούγκεν,Φερτόνχεν,Εντιαγέ(Σαντίκι), Σαρντέλα, Φερσάερεν, Άρνσταντ(Στρασίν), Ντιαβαρά(Ραφαέλοφ), Ντρέγιερ, , Σλιμανί(Ραμάν), Στρούεκενς(Ασιμέρου), Αμούζου(Ανγκούλο)

Λουντογκόρετς: Πάνττ, Γουίλτρι(Άβιλα), Νεντιάλκοφ, Ρούσο, Πλάστουν, Πιοτρόφσκι, Νονάτο(Γιάνκοφ), Πέδρο Ναρέσι, Ίγκορ(Τισέρα), Ντεσπότοφ(Γκονσάλβες), Τεκπετέι(Ντελέφ)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube